РАИЛИЋУ И ЕКИПИ ДОЖИВОТНА? Тужилаштво БиХ подигло оптужницу за ликвидацију начелника Башића

С. М.

07. 12. 2022. у 07:50

НАКОН више од осам месеци од убиства Раденка Башића, начелника криминалистичке полиције Приједор, Тужилаштво БиХ је коначно подигло оптужницу против осумњичених за више тешких кривичних дела, укључујући и убиство начелника Башића.

РАИЛИЋУ И ЕКИПИ ДОЖИВОТНА? Тужилаштво БиХ подигло оптужницу за ликвидацију начелника Башића

Инспектори приводе Раилића, Фото Независне

Далибор Раилић звани Дуги (37) из Приједора, Александар Миљатовић (34) из Санског Моста и Игор Репајић (32) из Бањалуке оптужени су за убиство начелника Башића. Оптужница коју је подигло Тужилаштво БиХ терети их и за кријумчарење наркотика.

Поред поменуте тројке, за шверц наркотика оптужени су Харис Гудељ (36) из Приједора, Мирјана Вујовић (43) из Билеће, Жељко Симић (43) из Бијељине, Александар Ивковић звани Саша (37) из Билеће и Горан Гвозден (40) из Градишке.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ, оптужени се терете за организовани криминал, повезан са више тешких кривичних дела почињених од 2020. до 2022, укључујући и убиство.

Оптужени су након договора коришћењем криптованих апликација "Скај" и "Аном" кријумчарили кокаин и марихуану. Наркотике су у више наврата кријумчарили, скривали и даље пласирали на илегалном нарко-тржишту у БиХ и иностранству.

Према оптужници, Раилић је велике износе новца, незаконито стечене, користио за куповину некретнина, скупоцених возила, а део је држао на банковним рачунима.

Место убиства/Раденко Башић Фото Д. Калинић/МУП РС

Раилић је организовао групу људи са циљем убиства начелника Раденка Башића, а ради спречавања истрага за организовани криминал и кријумчарење опојних дрога. Миљатовића и Репајића терете да су приступили тој организованој групи.

- Оптужени Миљатовић је 21. марта ове године починио тешко убиство Раденка Башића ватреним оружјем на јавном месту у јутарњим часовима, које је због суровости извршења, као и чињенице убиства полицијског службеника, тешко нарушило безбедносну ситуацију у Приједору и БиХ - наводе у Тужилаштву.

Истиче се да се оптуженима за почињена кривична дела по важећем закону може изрећи казна доживотног затвора.

ДОКАЗИ ОД 76 СВЕДОКА

НАВОДЕ оптужнице тужилаштво ће доказивати позивањем 76 сведока, четири стручна вештака из различитих области, као и прилагањем више стотина доказа, међу којима и доказа из апликација "Скај" и "Аном", добијених у међународној правној помоћи и разменом доказа од партнерских институција земаља ЕУ и света. Оптужница ће бити прослеђена Суду БиХ на потврђивање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну