ХУМАНОСТ НЕ ЗНА ЗА ГОДИНЕ И ГРАНИЦЕ: Међународни дан волонтера обележен и у Бијељини

В. МИТРИЋ

05. 12. 2022. у 22:01

МЕЂУНАРОДНИ дан волонтера обележен је и у Бијељини.

ХУМАНОСТ НЕ ЗНА ЗА ГОДИНЕ И ГРАНИЦЕ: Међународни дан волонтера обележен и у Бијељини

фото.В Митрић

Тим поводом, градоначелник Љубиша Петровић доделио је награде и захвалнице за волoнтерски активизам. Уз честитке добитницима  награда и признања, Петровић је упутио речи захвалности за њихову хуманост, посвећеност и несебичност.

- Задатак града је да подржава овакве и сличне акције кроз свој буџет и могу да најавим скору адаптацију просторија у сутерену Центра за културу, које ће у будућности бити на располагању за омладинско организовање. Волонтирање подразумева постојање добре воље, а управо та добра воља је оно што наш град и сваку средину може учинити бољим, напреднијим и хуманијим - поручио је Петровић.

Да за волонтеризам нису битне године доказала је и осамдесеттрогодишња Душанка Глишић, која је више од деценије активиста Удружења жена са инвалидитетом ,,Импулс“, а сада је добила захвалницу за свој рад и труд.

- Волонтеризам живи са нама. Кроз њега се упознајемо и учимо, н негујемо толеранцију и различитости, а боримо се и за равноправност свих људи. На том путу истрајавамо још од 2005. године и ова награда је подстрек да наставимо даље, али и потврда да радимо добро и идемо путем срца, а управо то је волонтеризам - истакла је Тања Милинковић, извршни директор Удружења „Импулс“, које је добитник награде за волонтерски активизам.Награду за волонтерски ангажман у протеклој години добио је и млади Лука Милошевић који је већ осам година, од своје 13 године, активиста Градске организације Црвеног крста, а да оваква захвалница није признање само једној особи, већ свим људима који учествују у акцијама, рекла је Хелена Стојић, дугогодишњи волонтер Удружења „Руке“ из Сарајева, члан  Планинарско-еколошког друштва „Мајевица“ и члан Удружења грађана „Ада“, која је такође, за рад и труд добила захвалницу града.

Дан волонтера се обеежава 5. децембра од 1985. године,  као подсјећање на дан када је осмишљен Програм Уедињених нација за волонтере. Обележавање тог празника у граду Бијељина је традиција дуга једанаест година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)