"ОСТАВИО ДУБОК ТРАГ У СРПСКОЈ КЊИЖЕВНОСТИ": Званичници РС упутили телеграме саучешћа поводом смрти Нога

Танјуг

28. 11. 2022. у 11:15 >> 11:16

ЗВАНИЧНИЦИ Републике Српске упутили су телеграме саучешћа породици поводом смрти академика и сенатора Републике Српске Рајка Петрова Ноге.

ОСТАВИО ДУБОК ТРАГ У СРПСКОЈ КЊИЖЕВНОСТИ: Званичници РС упутили телеграме саучешћа поводом смрти Нога

Фото: predsjednikrs.net

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је са жаљем примио вест о смрти Рајка Петрова Нога, чији је научни рад оставио дубок траг у српском друштву.

Додик је истакао да смрт Рајка Петрова Ноге представља ненадокнадив губитак, не само за породицу и пријатеље, него и за целокупну академску заједницу и друштво у целини.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навео је Додик.

Рајко Петров Ного преминуо је јутрос у 77 години, а мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић је у телеграму саучешћа поручио да је одлазак академика велики губитак за српску културу.

- С великим жаљењем примио сам вест о одласку књижевника, академика и сенатора Републике Српске Рајка Петрова Ноге - навео је Вишковић.

- Рајко Петров Ного, својим ангажманом, дао је немерљив допринос научном и културном животу Републике Српске и његов одлазак представља велики губитак за српску културу - навео је Вишковић, саопштено је из Владе Републике Српске.

Истиче се да је Ного својим богатим књижевним стваралаштвом и аутентичним стилом оставио дубок траг у српској књижевности и да ће његово стваралаштво остати као вредна заоставштина српском народу и култури.

- Искрено саосећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навео је Вишковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Епицентар у Доњем Милановцу