ПЕТКОВИЋ У ТУЖИЛАШТВУ БиХ: После годину дана бекства предао се један од осумњичених у предмету "Сториџ"

С. М.

04. 10. 2022. у 00:40

БЕГУНАЦ од правосуђа БиХ Предраг Петковић, који је означен као један од главних осумњичених у предмету "Сториџ", предао се Тужилаштву БиХ.

ПЕТКОВИЋ У ТУЖИЛАШТВУ БиХ: После годину дана бекства предао се један од осумњичених у предмету Сториџ

Фото С. Мишљеновић

Петковић је у пратњи адвоката дошао у зграду Тужилаштва у Сарајеву и очекује се да ће током дана бити саслушан у својству осумњиченог.

Петковић је заједно са одбеглим Миливојем Ловреновићем и његовим сином Душаном Ловреновићем означен као један од организатора шверца марихуане и кокаина у предмету "Сториџ", који је реализован распакивањем апликација "Скај" и "Аном".

У бекству се налазио од краја септембра прошле године када је ухапшено више чланова групе, али је он тада избегао хапшење и до данас је био недоступан истражним органима, наводи портал "Уна".

Група се терети да су од 2019. године као организована криминална група бавили међународним шверцом дроге и оружја, од чега су остварили велику материјалну корист.

ФОТО: Аваз

На терет им се ставља да су из Албаније и Црне Горе набављали велике количине марихуане, које су допремали у БиХ и складиштили на подручју Градишке. Део дроге су препродавали у БиХ, док су већи део препакивали и кријумчарили даље према Хрватској, Словенији, Мађарској и Немачкој.

- Дрогу и оружје пребацивали су преко границе најчешће комбијима и аутомобилима у којима су наменски уграђивани "штекови" за њихово скривање. Дрогу су преузимале њима познате особе у Загребу и Сплиту, те Будимпешти, Штутгарту и Берлину. Тиме су зарађивали велике количине новца, који су куповали некретнине и скупоцена возила - наводи се у документима из истраге.

ЛОГО СА ЛИКОМ ПРИНЦИПА

ЗАНИМЉИВО је и да је у претресу једног од осумњичених полиција пронашла лого с ликом Гаврила Принципа, какав је коришћен за означавање пакета кокаина који се из Јужне Америке кријумчари за криминалце у Србији и БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону