САУЧЕСНИК У УБИСТВУ ЋУЛУМА? Бегунац из Добоја Дарио Јекић (35) предао се Тужилаштву БиХ

С. М.

27. 09. 2022. у 22:49

ДАРИО Јекић (35) из Добоја, за којим је расписана међународна потерница у предмету "Сториџ", предао се Тужилаштву БиХ у Сарајеву.

САУЧЕСНИК У УБИСТВУ ЋУЛУМА? Бегунац из Добоја Дарио Јекић (35) предао се Тужилаштву БиХ

Тужилаштво БиХ/Дарио Јекић, Фото РТРС/ МУП РС

Потерница је била расписана због учешћа у тешком убиству, организованог криминала и трговине дрогом. Јекић се, како нам је потврђено у Тужилаштву, терети за учешће у убиству Славише Ћулума, у Драгочају код Бањалуке 15. маја 2020. године.

Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ, каже да је Јекић у пратњи адвоката дошао у тужилаштво, где ће бити испитан у својству осумњиченог.

- Осумњичени Јекић се потражује међународном потерницом због више казнених дела.

Налази се под истрагом у предмету кодног назива "Сториџ", који је повезан са "Скај" и "Аном" апликацијама, а осумњичен је за организовани криминал, лично учешће у тешком убиству, као и неовлашћени промет дрогом - рекао је Грубешић, наводећи да ће након испитивања тужилац донети одлуку о даљим активностима у предмету.

Иначе, Јекић се доводи у везу са убиством Славише Ћулума, јер је полиција на "Скај" апликацији открила фотографије којe га повезују са овим случајем. На Ћулума су у мају 2020. године из аутоматских пушака пуцале две маскиране особе, испаливши 22 хица. За тај злочин у току је суђење Синиши Шакићу, као једном од извршилаца. Суђењу је почело у октобру прошле године након што се после више од годину и по дана бекства Шакић предао полицији у пратњи адвоката.

Ћулумове убице припремиле су заседу у шуми, недалеко од његове куће у Драгочају. Када је Ћулум наишао са аутомобилом на њега су из две пушке испалили 22 хица и усмртили га.

Наводи се да су претходно набавили оружје, муницију и мотоцикл с којим је извиђано место планираног напада.

ЗАТВОР

ДАРИО Јекић је раније одлежао казну од пет година затвора због убиства  Вање Панића у септембру 2014. Иако се оптужницом теретио за убиство, правоснажно је осуђен за нехатно лишавање живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу