ДОМАЋИНИМА ДО 25.000 ЕВРА: Почиње реализација првог програма подршке Владе Мађарске пољопривредницима РС

С. М.

16. 08. 2022. у 06:13

ВЛАДА Мађарске је одобрила први грант за подршку привреди Републике Српске.

ДОМАЋИНИМА ДО 25.000 ЕВРА: Почиње реализација првог програма подршке Владе Мађарске пољопривредницима РС

Фото принтскрин БНТВ

Ово су бесповратна средства за суфинансирање набавке пољопривредне механизације, опреме и алата мађарске производње у износу до 25.000 евра по пољопривреднику. Иначе, помоћ пољопривредницима у Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске, Виктор Орбан и српски члан ПБиХ Милорад Додик, а ради се о укупном износу помоћи Мађарске од око 28 милиона евра. Фондација за одрживи развој РС "Прогресус" почиње с реализацијом првог Програма подршке Владе Мађарске привреди РС.

- Први пројекат подразумева доделу бесповратних средстава пољопривредницима до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра - појаснила је Андреа Јаглица, директорка Фондације за одрживи развој.

Додик и Орбан, Фото СРНА

Она је додала да се на позив могу пријавити и физичка и правна лица са пребивалиштем, односно седиштем фирме на територији РС и Брчко дистрикта, да им се земљиште налази на овим територијама и да су уписани у регистар пољопривредних газдинстава Српске.

Програм подршке Владе Мађарске привреди РС изузетно је значајан зато што ће пољопривредници повољно моћи да обнове механизацију и додатно унапреде производњу, изјавио је председник Савеза удружења пољопривредних произвођача РС Стојан Маринковић.

- Било какав вид помоћи пољопривредницима, нарочито у екстремним условима, веома је добар. Зато Савез удружења пољопривредних произвођача подржава реализацију овог програма - рекао је Маринковић и позивао пољопривреднике да се у што већем броју одазову промоцији програма која је почела данас.

ПОЗИВ

ПОЗИВ ће бити расписан 1. септембра путем електронског формулара на страници www.forsrpska.org и биће отворен до 15. октобра. Маринковић је додао и да ће се Савез активно укључити у промоцију како би нову механизацију набавили они којима је најпотребнија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

РАСКИД ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: Бивши дечко Ане Ивановић није поднео што га је оставила