БЛАТИ СРБИЈУ ДА ПОПРАВИ РЕЈТИНГ: Лидер СДА наставља да шаље увредљиве поруке према суседима

С. М.

05. 08. 2022. у 07:00

РЕТОРИКА лидера СДА Бакира Изетбеговића, који већ дужи период у изјавама покушава да Србију окарактерише као претњу БиХ и да има негативан утицај у региону, само је део његовог плана у изборној години да побољша свој пољуљани рејтинг у бошњачком народу, кажу саговорници "Новости".

БЛАТИ СРБИЈУ ДА ПОПРАВИ РЕЈТИНГ: Лидер СДА наставља да шаље увредљиве поруке према суседима

ФОТО: СДА

Шеф Клуба посланика СНСД у Парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ каже да је атак на Србију, српски народ и Републику Српску од стране Изетбеговића покушај који се зове дехуманизација односно таргетирање дежурног кривца како би се направиле подлоге за штетне одлуке по Србију и Републику Српску.

- Он ово вероватно ради по налогу одређених центара. Други аспект увредљивих изјава Изетбеговића је да се покушава вадити из лоше предизборне ситуације у којој се налази - каже Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Перица Бундало, шеф Клуба ПДП у НСРС каже да су увреде према Србији перманентна реторика СДА и њиховог лидера која се само у изборној години појачава.

- Очигледно да Изетбеговићи види да не стоји добро код бошњачког бирачког тела и онда му је један од начина да исти хомогенизује играјући на националну карту и што чешће напада Србију - каже Бундало.

Изетбеговић је у среду увече изјавио да на БиХ постоји "негативан утицај суседних држава" и поручио да "Србија игра двоструку игру".

- Вучић шаље неке лепе поруке, па онда Вулин и остали шаљу претње. Затим праве безбедносне стратегије које обухватају и БиХ - рекао је Изетбеговић и додао да "када би у Београду хтели да зауставе ово развлачење нерава, могли би то да ураде већ сутрадан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)