ДОДИК ТРАЖИ ОСТАВКУ ЏАФЕРОВИЋА: Напето у Председништву БиХ (ВИДЕО)

С. М.

17. 05. 2022. у 12:32

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик затражио је да председавајући Председништва Шефик Џаферовић поднесе оставку због унилатералних иступа на међународним скуповима.

ДОДИК ТРАЖИ ОСТАВКУ ЏАФЕРОВИЋА: Напето у Председништву БиХ (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/RTRS vijesti

 Он је истакао да је Џаферовић таквим деловањем прекршио Пословник о раду Председништва и Устав БиХ.

- Пословник о раду каже да председавајући представља Председништво и усаглашене ставове, а не себе или политику коју заговара, а Џаферовић одлази на међународне скупове и тамо заступа своје приватне ставове - рекао је Додик након седнице Председништва БиХ, и најавио да ће, уколико Џаферовић не поднесе оставку до следеће седнице Председништва, покренути као тачку дневног реда његову смену.

Овакав Додиков захтев уследио је након Џаферовићевог наступа пред Саветом безбедносту УН, где је отишао без сагласности свих у Председништву. Тамо је упро прст у Републику Српску, придружујући ће општој хајци против Бањалуке коју поједине западне силе покушавају да прикажу као реметилачки фактор у региону.

Део овог плана је и резолуција коју припрема Берлин, а којом се од Србије тражи да окрене леђа Републици Српској и "сепаратистичкој политици Милорада Додика".

Ненад Стевандић, председник Уједињене Српске и шеф Српског клуба у Парламенту БиХ, каже, за "Новости", да не постоје никакве сепаратистичке снаге у БиХ, како то Берлин покушава да представи у Резолуцији, већ постоје само снаге које бране дејтонски положај и суверенитет РС:

- Нажалост, постоји и велика лаж, они који угрожавају Дејтонски споразум за такво деловање покушавају да окриве РС, а која води искључиво одбрамбену политику.

Стевандић каже да, пошто је премиса Берлина потпуно погрешна, све после не може бити добро:

- Запад сада користи све што може за притисак на Србију и није важно ако је у питању лажна слика политике коју води Република Српска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*