ВЕЖБАЈУ ДА СПАСАВАЈУ ЖИВОТЕ: Ученици Медицинске школе у Требињу и Црвени крст реализовали пројекат "Табла"

Д. ЦУРАЋ

14. 05. 2022. у 08:12

ТРЕЋИ разред средње Медицинске школе и требињски Црвени крст одржали су показну вежбу из прве помоћи која је реализована у оквиру пројекта "Табла", као и обележавање недеље Црвеног крста.

ВЕЖБАЈУ ДА СПАСАВАЈУ ЖИВОТЕ: Ученици Медицинске школе у Требињу и Црвени крст реализовали пројекат Табла

Средњошколци у акцији, Фото Д. Цураћ

Пројекат "Табла" има за циљ да се увеже више различитих предмета како би се градиво лакше усвојило, а ученици средње Медицинске школе у оквиру тог пројекта одабрали су тему пружања прве помоћи.

- Циљ ове акције да покажемо колико је важно да људи знају основе прве помоћи, зато што и најмање тренуци и знање неком могу да спасу живот. Овде смо ми покушали да увежемо наше школске предмете као и организацију Црвеног крста и да урадимо пројекат на најбољи могући начин - рекао је Слободан Миленић, ученик трећег разреда Медицинске школе Требиње.

Соња Милишић, професор Центра средњих школа Требиње, каже да су у увезали пет предмета.

- Првенствено смо почели из демократије и људских права. Јавно мњење смо испитивали о познавању основа прве помоћи, бавили се дубоко тим проблемом, а потом смо повезали са српским језиком и писали смо писма Педагошком заводу РС и Министарству образовања. Ту су стручни предмети медицинске школе, енглески језик, историја у склопу које је историјат Црвеног крста, као и информатика где су ученици направили летке о првој помоћи - истакла је Соња Милишић.

Ученици средње Медицинске школе приказали су пет различитих ситуација из пружања прве помоћи.

Обележавање

- Ово је трећа показна вежба у којој учествујемо од почетка године, а оне служе да покажемо грађанима шта радимо и да видимо практично знање. Циљ је да покажемо како треба реаговати у кризним тренуцима и да су грађани ти који могу правовременом реакцијом спасти нечији живот - рекла је Марица Томовић, секретар Црвеног крста Требиње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БОРА ЧОРБА: Срећан сам што сам при крају животног пута и нећу доживети пропаст