МИЛОРАД ДОДИК: Српска не жели немачке војнике

С. МИШЉЕНОВИЋ

08. 04. 2022. у 07:32

ПОГРЕШИО сам јер сам гласао да се продужи мандат мисији Алтеа, јер је изиграно поверење. Сваки дан нам овде парадирају и плаше грађане, иако су челници Еуфора и БиХ раније изјављивали да нема опасности од било каквих немира - поручио је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.- Не могу другачије да закључим, него да то раде заједно са муслиманима. Људи су узнемирени, а објашњења да су у близини школа и зграде РТРС су неприхватљива..

МИЛОРАД ДОДИК: Српска не жели немачке војнике

Фото В. Шевчук / Мондо.ба

Додик је подсетио да је за продужење мисије Алтеа потребна сагласност Савета безбедност УН, али не верује да ће је више бити јер ће позвати "пријатељске" земље да не гласају за оно што се злоупотребљава.

Додик се осврнуо и на поруке из Бундестага где су како каже "неки" острашћени у нападима на Републику Српску.

- Немачка која је асистирала усташама да побију овде Србе и оснују логоре, сада најављује оружане снаге. Њихове оружане снаге овде нису добродошле и ни у каквом аранжману и не могу доћи без одлуке Председништва БиХ. Не отварам ни секунде врата да Немачка уђе овде са својим трупама - рекао је Додик.

Он се осврнуо и на изјаву Бакира Изетбеговића "да је Дејтонски споразум омогућио апархејд и да је луђачка кошуља", и поручио лидеру СДА да Срби у Федерацији живе у апархејду, док са друге стране Бошњаци у Републици Српској живе нормално као сви остали грађани Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи