НИЧЕ НОВИ МОСТ У ЧЕСМИ! Српска обезбедила средства за изградњу саобраћајнице преко Врбаса у Бањалуци

С. М.

29. 01. 2022. у 06:08

РЕПУБЛИКА Српска обезбедила је пет милиона КМ за изградњу моста преко Врбаса у бањалучком насељу Чесма али је потребно је да се што пре реши имовинско-правни односи, како би се што пре расписао тендер за изградњу моста с обзиром на то да да цене материјала расту, и биће потребно још милион или два ако се буде чекало до краја године, истакао је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, који је јуче обишао локацију где треба да се гради мост.

НИЧЕ НОВИ МОСТ У ЧЕСМИ! Српска обезбедила средства за изградњу саобраћајнице преко Врбаса у Бањалуци

Место где ће се градити мост у Чесми, Фото Град Бањалука

Мост преко реке Врбас у насељу Чесма је уништен у великим поплавама 2014. и од тада трају преговори о изградњи новог. Мештани бањалучког насеља Чесма њих око 6.000 у више наврата су протестовали и тражили од градских власти да направи мост. Нови мост у Чесми биће дугачак 150 метара, са пешачким и бициклистичким стазама. Додик је апеловао на Градску управу Бањалуке да што пре ово реше и да уваже интересе људи.

- Спреман сам да, ако Градска управа то не реши, недостајући део средстава ми обезбедимо - рекао је Додик. - Првенствено треба да се реше имовинско-правни односи. Ово би трајно решило питање комуникације и брзе повезаности овог дела Чесме са центром града.

Фото СРНА

Давор Кострешевић, в. д. директора ЈП "Путеви Републике Српске", истакао је да су спремни потписати меморандум о размевању са градом.

- Неопходно је да се уради и добије према обавезама града Бањалука и ревидован пројекат и грађевинска дозвола. Сада па надаље можемо да говоримо само о неким деловима ове трасе и деонице, с обзиром на то да нису у целости решене процедуре потребне за обезбеђења грађевиснке дозволе - рекао је Кострешевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛОВЕНЦИМА НА ИМЕ ОДШТЕТЕ 90 МИЛИОНА: Афера Вијадукт око изградње две хидроелектране на Врбасу дрма Републику Српску