НАСТАВЉА ТУЂМАНОВИМ СТОПАМА: Оштре реакције на изјаву хрватског председника Милановића да је РС требало војно уништити

С. М.

26. 01. 2022. у 09:04

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић изјавио је у уторак да је Република Српска "требало да буде војно уништена", а да Милорад Додик шири етничку мржњу, али и да од њега "има много горих".

НАСТАВЉА ТУЂМАНОВИМ СТОПАМА: Оштре реакције на изјаву хрватског председника Милановића да је РС требало војно уништити

Милановић и Додик

- Прослава дана РС је најгоре могући изабрани датум, након њега су уследили грозни злочини, и то славити као свето зачеће једне парадржаве је политички неморално. РС је настала у Дејтону, то је потписао и Туђман, и ја то акцептирам, и то је све - рекао је Милановић.

Ова његова порука наишла је на жестоке осуде у РС. Професор Правног факултета Универзитета Источно Сарајево Радомир Лукић и најмлађи члан српске делегације у Дејтону каже, за "Новости", да су то поруке мржње.

- Милановићеве изјаве су логичне ако се зна да су поруке Фрање Туђмана и његове камариле биле да је Хрватска продисала пуним плућима када су протерали Србе из Хрватске.

Лукић истиче да је РС настала као чин заштите и самоослобођења српског народа.

- Настала је да се заштите од хрватске агресије на српске крајеве у БиХ.

Ненад Стевандић, шеф Српског клуба у Парламенту БиХ, и председник Уједињене Српске, каже, за "Новости", да се Милановић бави кокетирањем са властитим политичким имиџом и у страху је да га не оптуже како је превише либералан према Србима, па има потребу да поправља ратнохушкачки своје неодређене изјаве према нашем народу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

УСТАШКИ ЗЛОЧИНИ НЕЋЕ БИТИ ЗАБОРАВЉЕНИ: Данас и сутра обележавање 80 година од страдања 6.000 Срба у Старом Броду