СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ У СЕНЦИ УВРЕДА: Неочекивано бурна седница Скупштине града Требиња на којој на дневном реду није било "тешких тема"

Д. ЦУРАЋ

26. 01. 2022. у 06:08

ОЧЕКИВАЛО да ће седница Скупштине града Требиња бити у знаку додељивања Светосавских награда, да се неће водити претерано тешке расправе с обзиром на то да на Дневном реду није било "тешких тема".

СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ У СЕНЦИ УВРЕДА: Неочекивано бурна седница Скупштине града Требиња на којој на дневном реду није било тешких тема

Фото Скупштина Требиње

Седницу су, ипак, обележиле међусобне увреде одборника Листе за Правду и ред Небојша Милишића и одборника НДП Бојана Шапурића.

Све је почело са питањем које је Милишић поставио председнику Скупштине Драгославу Бањку да ли му је одборник НДП-а Бојан Шапурић рекао да је био на саслушању у полицији због наводних малверзација око гласова на изборима 2020. На ово питање реаговао је Шапурић, али претходно није испоштовао пословник па није добио реч. Затим је настала вербална расправа између Шапурића и Милишића, током које су једано другог назвали "људском гњидом". Зато је Бањак дао паузу од 10 минута како би се одборници смирили, а скупштина наставила нормално заседање.

Одборници требињске Скупштине једногласно су подржали доделу "Светосавске награде" истакнутим просветним радницима. Ово признање додељено је професору, директору и секретару Гимназије "Јован Дучић" - Душану Ковачевићу и постхумно васпитачу у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање деце "Наша радост" - Даници Рикало.

Светосавска награда биће уручена и бившем наставнику, помоћнику директора и директору Основне школе "Свети Василије Острошки и Тврдошки" Милосави Илић, бившем професору машинске групе предмета и директору Техничке школе Доброславу Грујичићу и бившем наставнику и директору Основне школе "Јован Јовановић Змај" Драгославу Ђордану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

„КО ВАС ЈЕ ЗВАО?!“ Лиз Трас најавила долазак Велике Британије у БиХ, Додик је поставио на место