ИСПРАВКА: Нетачно пренете тврдње Зорана Милановића о Додику који шири етничку мржњу

Танјуг

25. 01. 2022. у 13:14

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је Република Српска "требало да буде војно уништена", али и да Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, не шири етничку мржњу, те од њега "има пуно горих".

ИСПРАВКА: Нетачно пренете тврдње Зорана Милановића о Додику који шири етничку мржњу

Председник и премијер Хрватске

- Прослава дана РС је најгоре могући изабрани датум, након њега су уследили грозни злочини и то славити као свето зачеће једне парадржаве је политички неморално. РС је требало да буде војно уништена. РС је настала у Дејтону, то је потписао и Туђман, и ја то акцептирам, и то је све - рекао је Милановић новинарима, а оренео Јутарњи лист.

- Није ни Додик, као ни Путин, етнонационалиста, то су људи који шире етничку мржњу... Пуповац је небитан у целој причи. А од Додика има пуно горих. Један од могућих саговорника је Бакир Изетбеговић, купује комаде платна и чека што више времена да се Хрвати уморе. Он их краде и стално их лаже. РС је посебан корпус унутар БиХ. Оно што је за Хрвате битно је однос у Федерацији. На прошлим изборима заплењено је неколико бирачких места и то су људи који ће гласати како им Бакир каже. Ако их има шест, готово је, Хрвати више неће моћи да повлаче лисице док им се одузимају права. Домови народа у федерацији Бошњака, Срба који су одавно нестали и Хрвата који са Бошњацима деле политички фактор. Хрвати не могу да изађу из те брачне заједнице, али могу да позову полицију - рекао је Милановић говорећи о ситуацији у Босни и Херцеговини.

ИСПРАВКА

Портал Раскринкавање је указао на нетачно пренету изјаву председника Хрватске Зорана Милановића. Та грешка је у тексту изнад исправљена у међувремену.

Како пише Раскринкавање, у првобитној верзији чланка, који је објавио Танјуг, а потом су текст преузели други медији, писало је да је Милановић рекао да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик шири етничку мржњу.

Као што видите из исправљене верзије чланка, Милановић то уопште није рекао, напротив. 

Новинар: Рекли сте да господин Путин није етнонационалиста, је ли господин Додик етнонационалиста?

Милановић: Није ни он [...] Етнонационалисти су људи који шире етничку мржњу. Рекао сам већ, дакле, прослава дана Републике Српске, то је јако лоше изабран датум јер то ће их прогањат као тамна сенка, као мраморна громада [...]

БОНУС ВИДЕО: 

СРПСКА СЛАВИ ДАН РЕПУБЛИКЕ: Свечани дефиле у Бањалуци

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима