ОПАСНО НАПУШТАЊЕ ДИПЛОМАТСКЕ ПРАКСЕ: Додик оштро одговорио британском амбасадору у БиХ, Филд показао одсуство поштовања

Срна

24. 01. 2022. у 15:46

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је блог британског амбасадора у БиХ Метју Филда и садржај на њему опасно напуштање дипломатске праксе и одсуство поштовања спољног суверенитета БиХ.

ОПАСНО НАПУШТАЊЕ ДИПЛОМАТСКЕ ПРАКСЕ: Додик оштро одговорио британском амбасадору у БиХ, Филд показао одсуство поштовања

Фото В. Трипић

На питање Срне да прокоментарише Филдов текст објављен на његовом блогу у којем је изнео низ оптужби на рачун српског члана Председништва и Републике Српске, Додик је рекао да амбасадор Филд само потврђује његову тезу да је БиХ последња колонија Европе у којој стране дипломате воде активности баш као да су у својој држави.

- БиХ је 26 година њихов експеримент и нико од њих није одговарао зашто тај експеримент није успео. Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни, истакао је Додик.

Додик је упитао како онда нису стале све друге земље на свету ако земља може да стане само због корупције.

- Или је корупција само овде, где њихов представник прима плату 25.000 евра месечно, а порез не плаћа ни у својој ни у држави чији је колонијални управник, нагласио је Додик.

Он је рекао да се слаже са британским амбасадором да у БиХ мора доћи крај деловању без последица и предложио да се може кренути на пример од овог блога и одговорности амбасадора Филда за повреду суверенитета БиХ.

БОНУС ВИДЕО: 

Инцков закон - крај Српске или распад Босне

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНА ЛЕТЊА СЕЗОНА: У Требињу почела туристичка манифестација Град који волите