БИХ СИНОНИМ ЗА КРИЗУ: Додик - Морамо се раздвојити на цивилизован начин

Новости онлајн

23. 01. 2022. у 15:31

МИЛОРАД Додик сматра да је "БиХ пропали пројекат" и да је најбоље решење за државу да се Бошњаци, Срби и Хрвати "раздвоје на цивилизован начин".

БИХ СИНОНИМ ЗА КРИЗУ: Додик - Морамо се раздвојити на цивилизован начин

Фото В. Трипић

- БиХ неће моћи да опстане из истог разлога због ког није опстала Југославија. У БиХ постоје три народа. Два од њих, Хрвати и Срби, јако су незадовољна. Муслимани желе да створе унитарну државу у којој би они били доминантан народ - рекао је српски члан Председништва Босне и Херцеговине у интервјуу за шпански Ел Мундо.

- Наша политика није усмерена на сецесију. Говоримо о другачијој могућности, темељеној на процени да БиХ неће бити усјешна као држава. Буде ли тако, најбоље је раздвојити се на цивилизован начин - додао је Додик, а преноси Хина.

Нагласио је да Срби неће "почети рат како би се одцепили", али је поновио да је најбоље раздвојити се "ако се не може живети заједно".

Истакао је да Срби "бране политички процес" ка постизању тог циља и да су приче о могућем рату "бесмислене". Додик је рекао и да БиХ постоји као држава једино због притиска међународне заједнице.

- То је експеримент странаца - нагласио је Додик. - Прво што предлажем је да странци престану да управљају овом земљом јер је она једина колонија која тренутно постоји у Европи. Нека нас пусте да пронђемо консензус, ако је могуће - изјавио је он.

Додик сматра да високи представник Кристијан Шмит нема право да се међа у питања БиХ.

- На изборима пре три године сам освојио највише гласова, много више него двојица мојих колега из Председништва заједно. И сада дође тај Немац и каже како се будућност БиХ неће конститутисати са Додиком. Шта он мисли, ко је он? - рекао је Додик.

- БиХ је један пропали пројекат ... БиХ се налази пред тешком кризом. Није та криза настала сада, она је одувек ту. БиХ је синоним за кризу - закључио је Милорад Додик.

БОНУС ВИДЕО:

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протест грађана Никшића

( Курир )

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити