ПРИЗНАЊА ДЕЛЕ БЕЗ СРБА И ХРВАТА: Седница градског већа Мостар само са бошњачким одборницима

С. М.

13. 01. 2022. у 07:41

СВЕЧАНА седница Градског већа Мостара, на којој су признања почасног грађанина уручена америчком амбасадору у БиХ Ерику Нелсону и шефу Делегације ЕУ Јохану Сатлеру, одржана је јуче без српских представника и већине хрватских одборника.

ПРИЗНАЊА ДЕЛЕ БЕЗ СРБА И ХРВАТА: Седница градског већа Мостар само са бошњачким одборницима

Уручење признања Сатлеру и Нелсону, Фото АВАЗ

Представник српске заједнице у Мостару и градски одборник,Велибор Миливојевић, каже за "Новости" да није присуствовао сендници јер су одборници СДА и као и председник Већа Салем Марић обманули и српске и хрватске одборнике и заказили свечану седницу мимо Пословника Градског већа.

- Толико дуго се боримо да се одлуке у Мостару доносе договором сва три народа али Бошњаци и СДА упорно желе да намећу одлуке и да раде једнострано - каже Милојевић.

- Марић је обмануо и већнике и амбасадоре да су створени услови за одржавање седнице.

Сматрам да се целом проблематиком треба позабавити Комисија за статут, правне акте и надзор законитости, а у вези са очитим грубим кршењем одредаба Пословника Градског вијећа, који се у преамбули за позив на седницу и наводи.

Велибор Миливојевић, Фото РТРС

Према његовим речима СДА не може водити политику и намеће решења јер то доводи до блокада и гура град Мостар у кризу, али "очигледно СДА не жели да се одлуке доносе концензусом и договором представника сва три народа у Градском већу".

Марио Кордић, градоначелник Мостара, каже да седница иако је била свечана одржана са дозом горчине у устима јер на њој нису били пристуни сви већници.

Седници је била присутна већница Наташа Јекић, која је као Српкиња у Веће изабрана из Коалиције за Мостар. Изостао је заменик председника Већа Иван Зеленика, који се противио церемонији јер је сматрао да није испоштована процедура.

ПРОЦЕДУРЕ

КОД одавање признања Нелсону и Сатлеру српски и хрватски већници су упорно тражили да се испоштују све законске процедуре а не да се прескачу градске комисије како је урадила СДА и самовољно донела одлуку за признања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом