МЕДИЦИНАРИМА 500 КМ: Прњавор прва општина у Српској која помаже здравство

Н. ЂУРИЋ

07. 12. 2021. у 06:08

ПРЊАВОР ће бити прва локална заједница у Републици Српској која ће свим запосленим радницима у здравству исплатити по 500 марака, најавили су на прес-конференцији челни човек те општине Дарко Томаш и начелник за финансије Александар Његомировић.

МЕДИЦИНАРИМА 500 КМ: Прњавор прва општина у Српској која помаже здравство

Дом здравља Прњавор, Фото Н. Ђурић

Начелник општине Томаш је новинарима појаснио да, "док се, како је рекао, у Бањалуци о начину помоћи здравственим радницима води жустра борба", он са својим сарадницима иде у сусрет данашњем јавном позиву синдиката здравства локалним заједницама да по 500 КМ исплате свим здравственим радницима.

- За разлику од већине локалних заједница које су се изјасниле да ће то да учине следеће године, Прњавор је спреман да то уради већ сутра - најавио је Томаш.

Он је подсетио да је скупштинска већина тада предвођена СНСД, још прошле године, усвојила буџет у којем је за потребе Дома здравља планирано 200.000 КМ.

- Један део средстава је био намењен за набавку санитетског возила, али смо пре неки дан добили допис од тренутног руководства Дома здравља да то није тренутни приоритет, а да се та средства требају утрошити, пре свега, "за јачање кадровских приоритета" - навео је Томаш.

СПИСКОВИ, ПА ИСПЛАТЕ

ШАЉЕМО допис, а актуелно руководство Дома здравља позивамо да одмах достави спискове свих запослених радника са текућим рачунима. А, већ у току дана, ми ћемо им пребацити по 500 марака, тако да ће Прњавор бити прва локална заједница у Српској која је реаговала на иницијативу синдиката здравства - најављује Дарко Томаш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)