ПОНОВО ХАПСЕ СРБЕ ПО БиХ: Приведено седморо због наводних ратних злочина, међу њима и генерал Горан Сарић

Танјуг

03. 12. 2021. у 17:18

МИОДРАГ Стевановић, председник Борачке организације Бијељина, коментарисао је јутрошње хапшење седам Срба осумњичених да су починили кривично дело ратни злочин против цивилног становништва и индивидуална и командна одговорност, истакавши да ова акција по ко зна који пут показује да је БиХ немогућа држава за српски народ.

ПОНОВО ХАПСЕ СРБЕ ПО БиХ: Приведено седморо због наводних ратних злочина, међу њима и генерал Горан Сарић

ФОТО: Д.Поздеровић

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту јутрос су на подручју Бијељине и Сокоца, слободе лишили седам особа, међу којима је и Горан Сарић, некадашњи командант Специјалне полиције Републике Српске, кога је у новембру 2018. године Суд БиХ правоснажно ослободио оптужбе за злочине у Сребреници у јулу 1995.

Генерала Сарића припадници СИПА су ухапсили око шест часова ујутро у породичној кући у Бијељини.

Особе лишене слободе ће након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, бити предате на даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

-Генерал Сарић је јутрос одведен у шест сати без икакаве најаве. Опет се према нашим људима поступа као према последњим криминалцима. То је показатељ да је ова БиХ немогућа држава за српски народ. Ово је наставак и што су нам Турци радили, што нам је радила Аустрија... Срби су се с тим носили колико су могли, а најбољи међу нама су носили највећи терет. Ово је чиста провокација. Генерал Сарић је суђен 10 година и ослобођен је свих оптужница, и не знам на шта ће ово изаћи, рекао је Стевановић за РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)