БРАВО ЗА ПРЊАВОР: По пет хиљада конвертибилних марака и боравак на Јахорини за најбоље студенте

Н.Ђурић

03. 12. 2021. у 12:50

СА по 5.000 марака и четвородневним туристичким боравком на Јахорини Општина Прњавор је наградила пет ове године најбоље рангираних студената јавних високошколских установа чији је просек оцена виши од 9,5.

БРАВО ЗА ПРЊАВОР: По пет хиљада конвертибилних марака и боравак на Јахорини за најбоље студенте

Фото: Н. Ђурић

- Прњавор је једина локална заједница у Републици Српској која, уз редовне стипендије и остале подстицаје, има овакав вид подршке младима- с поносом истиче начелник општине Дарко Томаш.

Награђени су Стефан Стакић, студент завршне године Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Марина Николић, која је завршила основне студије биохемије на Природно-математичком факултету у Новом Саду, Слађана Савковић, која је завршила основне студије на смеру Рачунарство и аутоматика новосадског Факултета техничких наука, Славен Петковић, студент смера Мехатроника на истом факултету, те Свјетлана Топић, студент Филолошког факултета у Бањалуци.

Наградно путовање на Јахорину добиле су још Невена Ђукић и Јелена Пакушевски.

- Сматрамо да је важно да ове људе окупимо на једном месту, да им поручимо да локална заједница цени њихов труд и остварене резултате и да смо уверени да ће ти резултати сутра бити најбоља препорука за напредовање у каријери. Врата ове општине су им широм отворена - рекао је начелник Томаш, изразивши уверење да они неће заборавити локалну заједницу из које потичу и да ће знати да цене оно шта је за њих урађено.

Марина Николић истиче да је велика част примити награду која је, након недавног дипломирања, дошла као круна за сав уложени труд и рад у претходне четири године.

- Захваљујемо начелнику Томашу, који је и ове, као и претходних година, препознао наш труд и заиста нам је велика част да будемо награђени студенти који су добили 5.000 КМ и путовање на Јахорину - каже Стефан Стакић, студент завршне године Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)