ЈЕЗИВ СНИМАК ИЗ НЕВЕСИЊСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Основци брутално малтретирају вршњака (ВИДЕО)

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 19:47

БРУТАЛНИ и застрашујући снимци вршњачког насиља ових дана круже друштвеним мрежама, а актери су деца, основци из Невесиња.

ЈЕЗИВ СНИМАК ИЗ  НЕВЕСИЊСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Основци брутално малтретирају вршњака (ВИДЕО)

Фото: принтскрин јутјуб/ Топ портал

На снимку, који је објављен ових дана на друштвеним мрежама, види се иживљавање над дететом који лежи на поду, а цела ситуација, што је најгоре, одвија се у учионици.

Да ситуација буде још гора ово није усамљен случај јер се у невесињској основној школи истражују два случаја вршњачког насиља у два одељења.

Према информацијама родитеља које су се такође појавиле на друштвеним мрежама ради се о ученицима седмог разреда основне школе.

Да проблем постоји и да се решава потврдила нам је и директорка Основне школе ”Ристо Пророковић” Невесиње Мара Шаран.

Шаран наглашава да се у школи поступа по закону и у складу са законским актима, као и у складу са протоколом о поступању у случају вршњачког насиља.

- При самом сазнању одмах смо приступили свим радњама које су законом прописане. Обавештена је и Полицијска станица и Центар за социјални рад и Министарство образовања. Све се ради у складу са законом и поступак је још увек у току - рекла је Шаран.

Додаје да је и особа која је објавила снимке и имена деце, изложила опасности децу и пријављена је Полицијској станици Невесиње.

Шаран у више наврата наглашава да је све у поступку утврђивања од стране школе и свих надлежних установа.

Вршњачко насиље у посљедњих неколико година у порасту је у целој БиХ и региону. 

Сваких неколико дана у медијима или на друштвеним мрежама појаве се брутални снимци иживљавања ђеце над другом децом.

Неки од тих случајева завршавали су трагично.

Подсетимо да је прошле године након самоубиства детета у Новом Травнику објављена информације да је оно трпело дуги период вршњачко насиље и да је управо то разлог самоубиства.

Због овога и сличних случајева важно је о вршњачком насиљу говорити и упозоравати јер када се догоди најгори сценарио онда је касно за било какве радње и упозорења.

(Топ портал)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)