СКАНДАЛОЗНА ”НАГОДБА” ТУЖИЛАШТВА: Бахатом возачу четири године затвора за смрт мајке троје деце у саобраћајној несрећи

О.Матавуљ

01. 12. 2021. у 13:22

Недељко Драгољић (23) из Бањалуке склопио је споразум о признању кривице којим је предвиђено да се осуди на четири године затвора због стравичне несреће у којој је погинула мајка троје деце Бранка Обрадовић (45).

СКАНДАЛОЗНА ”НАГОДБА” ТУЖИЛАШТВА:  Бахатом возачу четири године затвора за смрт мајке троје деце у саобраћајној несрећи

Ватрогасна бригада Бањалука

Према оптужници Драгољић је 12. септембра пијан, на зебри у насељу Врбања прегазио Обрадовићеву, а затим побегао с места несреће и запалио аутомобил ”голф 3” како би прикрио трагове. Од последица вишеструких повреда несрећна жена је преминула 23. септембра.

Драгољићев бранилац, адвокат Жељко Вишић споразум је склопио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци, а данас га је прихватио бањалучки Окружни суд. Изрицање пресуде заказано је за сутра.

Оптужницом Драгољић се терети за три кривична дела и то угрожавање јавног саобраћаја, непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи и спречавање доказивања. Са тужилаштвом је договорено да му се за прво дело изрекну три године затвора, те по шест месеци за друга два дела.

Несрећа се догодила у улици Раде Радића. У оптужници се наводи да Драгољић нема положен возачки испит, те да је био пијан и у крви имао око 0.86 промила алкохола. Возио је и недозвољеном брзином од 56,4 km/h, где је ограничење 40km/h.

- Оптужени није прилагодио брзину кретања. С обзиром да је пешака уочио на 19.3 метра имао је могућност да заустави возило да је возио брзином мањом или једнаком од 39,1 километар на час - наводи се у оптужници.

Возио је према граду, а након удара је побегао према пословној зони ”Инцел” где је с возила скинуо регистарске ознеке, а потом га запалио како би прикрио трагове.

Након несреће очевици су причали да је Драгољић обилазио возило које је испред њега стало на зебри, како би пропустило пешаке. Драгољић је директно ударио у њу и одбацио је 15-ак метара даље.

Иначе, за основно дело које је Драгољићу стављено на терет запрећена је казна од две до 12 година затвора

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)