УКИНУТА ОСЛОБАЂАЈУЋА ПРЕСУДА: Старицу тукли, везали и опљачкали

О.М.

29. 11. 2021. у 12:43

ВРХОВНИ суд Републике Српске укинуо је ослобађајућу пресуду Алену Талу из Тешња, оптуженом за разбојништво над старицом К. А. из Теслића, која је усред ноћи претучена и опљачкана.

УКИНУТА ОСЛОБАЂАЈУЋА ПРЕСУДА: Старицу тукли, везали и опљачкали

О.Матавуљ

Секретар Врховног суд РС Јелена Деспотовић каже да је пресуда укинута након што је судско веће уважило жалбу тужилаштва.

- Првостепена пресуда је укинута и поступак је враћен Окружном суду у Добоју на поновно суђење - рекла је Деспотовићева.

Тало је у првостепеном поступку ослобођен кривице да је 1. маја 2017. године у селу код Теслића упао у кућу старице коју је претукао и украо јој мањи износ новца и накит. У оптужници се наводи да је Тало, у договору с њему познатим особама, око два сата иза поноћи дошао до куће К. А. у намери да је опљачкају.

- Са прозора на кући уклонилу су ”комарник” и кроз отвор ушли у кућу. Затим су ушли у собу у којој је на кревету лежала и спавала власница К. А, коју су пробудили - наводи се у оптужници.

Додаје се да су разбојници тукли старицу, задајући јој више удараца по телу. Док су је тукли викали су: „Ј...м ти сунце, паре баба”.

- Самолепљивом траком жртви су прекрили очи и уста. Након тога су покушали да с њене руке скину златни прстен, при чему су јој ишчашили зглоб чланка десне шаке. Старица је задобила и огуљотине коже, нагњечине главе, грудног коша и грудне кичме - наводи се у оптужници.

После премлаћивања из старичине торбе су узели новчаник с мањим износом новца. Из комоде су украли два златна прстена и ланчић, након чега су побегли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)