ПУМПАЏИЈУ И КОНОБАРЕ ОТКРИО "ТРАНСПОРТЕР": Како су у полицијској акцији "Келнер" пали дилери кокаина из Градишке

О. МАТАВУЉ

29. 11. 2021. у 09:18

ДИЛЕРИ из Градишке, ухапшени у акцији "Келнер", кокаин су набављали од Саше Рађевића који је "пао" у акцији "Транспортер" као члан организоване криминалне групе осумњичене за међународни шверц дроге.

ПУМПАЏИЈУ И КОНОБАРЕ ОТКРИО ТРАНСПОРТЕР: Како су у полицијској акцији Келнер пали дилери кокаина из Градишке

Полиција на терену, Фото ПУ Градишка

То се наводи у документима из истраге коју је ПУ Градишка спровела у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП РС.

У акцији "Келнер" ухапшен је радник бензинске пумпе Милан Грујић (37), те конобари Далибор Панић (37) и Душан Глишић (28). Сви се терете за трговину наркотицима, а Грујић је осумњичен и за недозвољено поседовање оружја јер му је у претресу пронађен аутоматски пиштољ "шкорпион".

- Грујић је организовао мрежу препродаваца. Kокаин је набављао од Саше Рађевића, и то најчешће у количинама од по 10 грама за износ од 500 евра - открио је извор близак истрази.

Појашњава да је Грујић након набавке дрогу препродавао Панићу, који ју је препакивао, вагао и даље дистрибуисао конзументима у Градишци за износ од око 100 КМ за пола грама.

- Глишић је кокаин такође набављао од Грујића, након чега га је препродавао. У неколико наврата је узимао и од Панића, а након продаје су делили новац - каже извор близак истрази, додајући да је група деловала од почетка 2020. године.

МУП РС

Након саслушања, ОЈТ у Бањалуци је затражило једномесечни притвор, а одлуку ће данас донети Окружни суд у Бањалуци.

- Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на сведоке или саучеснике, те због узнемирења јавности - наводе у ОЈТ Бањалука.

Подсетимо, Рађевић је ухапшен средином новембра у акцији "Транспортер" у којој је заплењено 303 килограма марихуане, 56 килограма кокаина, већи износи новца и скупоцена возила. Одлуком Суда БиХ Рађевић је притворен, заједно с некадашњим саветником Министарства безбедности БиХ Бојаном Цвијетићем, кога је Тужилаштво БиХ означило као вођу групе и човека који је био у врху криминалне организације која је из Јужне Америке набављала "на тоне" кокаина и складиштила га у БиХ. Осим њих притворени су Александар Николић, суспендовани инспектор МУП РС Младен Миловановић, Иван Јурић и Драган Кресојевић. Група је откривена захваљујући апликацији "Скај".

Дукић још у бекству

У ОКВИРУ акције "Транспортер" полиција и даље трага за Петром Дукићем, власником кафића "План Б" у Бањалуци који се повезује с комбијем у којем је пронађен "штек" са 303 килограма марихуане. За Дукићем је расписана централна потрага, а расписивање међународне потернице је још у процедури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)