СТАЛАН ПОСАО САМО ЗА 43 ОДСТО ЖЕНА: У БиХ поражавајући званични подаци о родној заступљености кад је запослење у питању

С. МИШЉЕНОВИЋ

29. 11. 2021. у 09:09

ПОРАЖАВАЈУЋИ су подаци о родној заступљености кад је посао у питању.

СТАЛАН ПОСАО САМО ЗА 43 ОДСТО ЖЕНА: У БиХ поражавајући званични подаци о родној заступљености кад је запослење у питању

У једном од производних погона, Фото Glas Srpske

Према званичним подацима Спољнотрговинске коморе БиХ, од 746 компанија у БиХ, њих 114 воде жене, што је око 15 одсто. Поред податка о женама руководиоцима у БиХ, поражавајући бројке за цело друштво су, како кажу саговорници "Новости" и да само 43,6 одсто жена у БиХ има статус да ради на неодређено.

Доказ да се женама скоро па и не допушта да буду на веома важним јавним функцијама у БиХ је и податак да се на свега 1,2 одсто жена налази на одговорним местима, где се доносе одлуке везане за законе.

- Све ове цифре се морају мењати у нашем друштву. Потребно је свакодневно радити на повећању броја запослених жена и балансу између жена и мушкараца - поручио је Вјекослав Вуковић, потпредседник Спољнотрговинске коморе БиХ.

Радмила Жигић, директорка Фондације "Лара", каже да није изненађена званичним подацима о броју жена на руководећим местима и радном статусу јер је, како наводи, БиХ и даље друштво у којем се послови деле на мушке и женске.

- На женама је данас да балансирају између пословног живота и каријере. Истовремено, морају да решавају питање бриге о деци, васпитању и све оно што подразумева родитељство. Већина ствари која се код нас води под обавезу породице, значи обавезу жене - истиче Жигићева.

Радмила Жигић, Фото Женска мрежа БиХ

Она каже да послодавци често држе жене када их запосле у статусу на одређено време, а то се поготово односи на млађе жене, које су у добу када се најчешће рађају деца.

- Послодавци размишљају шта им је све чинити кад им радница остане трудна и како ће решити породиљско одсуство. Па иду и до тога да размишљају како ће пронаћи новог радника. Све ово нажалост утиче да се раднице држе на одређено време - каже Жигићева.

Она додаје да је због традиционалног друштва, какво је БиХ, женама које имају породицу веома тешко да се посвете послу где ће бити заузете по 10 сати дневно.

- Због тога што смо традиционално друштво могућ је и конфликт у партнерским односима уколико је жена изван куће због посла десетак сати или уколико иде често на пословне састанке и путовања - каже Жигићева.

С друге стране, председница Удружења пословних жена у БиХ, Аида Зубчевић, каже да у већини градова широм земље доминира велики број микробизниса, и то највише у производњи хране и услужној делатности, што се годинама не мења.

ПРЕДУЗЕТНИЦЕ БЕЗ РАЗУМЕВАЊА

АИДА Зубчевић истиче и да "корона-закони" који су се доносили у пандемији нису имали разумевања за жене предузетнике.

- Није тајна да велике компаније које воде жене имају боље приходе. У БиХ је заиста слаб проценат жена привредника. Тачно је да све жене то не желе бити, али оне које желе не смеју бити спутаване у тој намери - поручила је Зубчевићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)