АКЦИЈА ”КЕЛНЕР”: Затражен притвор за дилере

О.М.

27. 11. 2021. у 22:33

ОКРУЖНО јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање једномесечног притвора Милану Грујићу (37), Далибору Панићу (37) и Душану Глишићу (28) из Градишке који су ухапшени у акцији "Келнер" због сумње да су диловали кокаин.

АКЦИЈА ”КЕЛНЕР”: Затражен притвор за дилере

МУП РС

У ОЈТ Бањалука наводе да се све тројица терете за кривично дело неовлаштене производње и промета дрогом. Грујић је осумњичен и за недозвољену производњу и промет оружја јер му је, како сазнајемо, у претресу пронађен аутоматски пиштољ "шкорпион".

- Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на сведоке или саучеснике, те због такозваног "узнемирења јавности" - рекла је секретар тужилаштва Мира Милетић.

Извор близак истрази открива да је главни шраф ове групе био Грујић, радник једне бензинске пумпе у Градишци. Он је организовао мрежу посредника коју су чинили Панић и Глишић, конобари по којима је акција и добила име.

- Грујић је кокаин набављао по цени од 500 евра за 10 грама. Дрогу је препродавао Панићу, који је дрогу препакивао у мање количине и даље је дистрибуисао корисницима по цени од 100 КМ за 0,5 грама. Глишић је кокаин такође набављао од Грујића, након чега га је препродавао. У неколико наврата је узимао и од Панића, након чега су делили новац - каже извор близак истрази, додајући да је група деловала од почетка 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)