НАПЛАЋУЈУ "ГОЛИШАВЕ" ТИКЕТЕ!? У Републици Српској тргују порнографским садржајем кроз злоупотребу кладионица

С. МИШЉЕНОВИЋ

27. 11. 2021. у 08:12

КАКО би допуниле кућни буџет, даме у Српској почеле су масовно да продају своје голишаве фотографије! Одлично разрађен посао функционише тако да девојке пронађу клијента или пријатеља путем неке од друштвевних мрежа.

НАПЛАЋУЈУ ГОЛИШАВЕ ТИКЕТЕ!? У Републици Српској тргују порнографским садржајем кроз злоупотребу кладионица

Фото И. Маринковић

Када остваре контакт са новим мушким пријатељем, следи понуда да му шаљу своје експлицитне фотографије на "Вибер", "Вотсап" или неку другу мрежу. Заузврат, мушкарац слике плаћа тако што уплаћује новац у неку од кладионица у РС, а где је дама која му је слала слике раније отворила онлајн налог за играње кладионице. На те налоге се, иначе, може и уплаћивати и исплаћивати новац, прича за "Новости" извор, одлично упознат са целом причом.

Наш саговорник каже да су кладионице у овој ситуацији злоупотребљене, јер просто не могу забранити људима да уплаћују и исплаћују новац, или да прате због чега су уплате!

- Недавно је у једну бањалучку кладионицу дошао господин средњих година и тражио од млађих играча да му помогну да допуне рачун једној девојци. Дао је телефон једном од момака који је на истом видео много голишавих слика неке девојке и испод слика је њена порука да за гледање фотки уплати новац на налог у кладионици. И то колико може - прича саговорник.

"Новостима" је у кладионицама незванично речено да су приметили ту појаву, јер су долазили мушкарци и оператерима давали телефоне са упутствима за рачуне на које треба да уплате новац због гледања голишавих фотографија. И сваки пут се новац уплаћивао на налоге чији су власници женске особе.

- Затим смо приметили да све чешће у кладионице по исплату од неколико хиљада марака са својих налога долазе девојке, а дефинитивно знамо да нису играчи - кажу у кладионицама.

Иван Шијаковић, социолог, каже да се очигледно проналазе начини и путеви да се реализује порнографска комерцијала.

- Порнографски капитализам је јака грана привреде на Западу, а сад је стигла и код нас. Објективно у слабашним друштвима, попут нашег, све мање је правих послова и онда се појављују хибриди попут трговине порнографским садржајима - каже Шијаковић.

Он појашњава да ови послови представљају нову врсту морала и културе које старије генерације не могу да прихвате.

- Наравно да треба критиковати трговину порнографијом као највулгарнији облик начина живота и стицања средстава али, нажалост, то је начин живота који постаје део нашег друштва - истиче Шијаковић.

Александар Милић, психолог, каже да је активност прављења и продаје порнографског садржаја као и куповина истог, потреба особа које то раде.

- Они који траже и купују овакав садржај надокнађују немогућности задовољења тих потреба на уобичајен и природан начин. С друге стране, они који праве такав садржај и продају, поред комерцијалне стране, имају исто потребу да се тако понашају и то је део њихових личности - појашњава Милић.

ПРЕВАРЕ У АКЦИЈИ "СКРИПТА"

ЗЛОУПОТРЕБЕ кладионица средином априла откривене су у акцији "Скрипта", када је због компјутерских превара и прања новца ухапшена група предвођена Станиславом Деспотовићем (35) из Добоја. Група се терети да је преко рачуна у кладионицима подигла више од 650.000 КМ на штету компаније "М:тел". Превара је почињена тако што су унели компјутерски вирус у апликацију "м:го" преко које су богатим износима допуњавали телефонске припејд бројеве. Са тих бројева су уплаћивали новац на налоге у кладионицама, с којих су исплаћивали новац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)