ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ПАЛАМА! Страшне поплаве у Српској, критично у неколико насеља (ФОТО/ВИДЕО)

С. М.

05. 11. 2021. у 11:23 >> 11:53

ПОПЛАВЕ на сарајевко-романијском подручју направиле су велике проблеме.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ПАЛАМА! Страшне поплаве у Српској, критично у неколико насеља (ФОТО/ВИДЕО)

фото РТРС

Вода у Источном Сарајеву угрожава домаћинства и саобраћајнице, а угрожени су објекти и мост на реци Жељезници у насељу Војковићи у општини Источна Илиџа.

Општина Пале је прогласила ванредну ситуацију, а према томе иде и општина Трново.

У насељу Кула у општини Источна Илиџа поплављене су саобраћајнице и домаћинства. Надлежни су упутили апел грађанима који живе у улицама Касиндолски батаљон и Равногорска да не излазе из својих кућа без преке потребе. Такође, апеловано је на грађана да се ставе у службу помоћи надлежним органима у случају потребе. Кризни штаб општине Источна Илиџа издао је препоруку да се због поплава на подручју ове локалне заједнице деца не шаљу у вртиће и школе.

Екипе Ватрогасне јединице Града Источног Сарајева помажу у испумпавању воде која је ушла у стамбене и пословне објекте, а најугроженија су насеља Доњи Которац, Касиндо и Младичко поље.

Начелник општине Пале Бошко Југовић прогласио је вандредну ситуацију на подручју ове општине након што су се у појединим насељима реке излиле, па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија отежано због активирања клизишта и изливања воде на колововозе, а из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају магистрални пут Сарајево—Фоча, где је саобраћај потпуно обустављен и преусмерен на алтернативни правац преко Игмана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - УДАРАЈУ ТАЛАСИ: Поплаве око Скадарског језера

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави