ЗАПАЛИО АУТО ПОСЛАНИКУ УС: Трифковић оптужен за изазивање опште опасности

О. МАТАВУЉ

30. 10. 2021. у 06:08

ТУЖИЛАШТВО Брчко дистрикта подигло је оптужницу против Недељка Трифковића (19) којом се терети за паљевину аутомобила "кија спортиџ", власништво посланика Уједињене Српске у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића.

ЗАПАЛИО АУТО ПОСЛАНИКУ УС: Трифковић оптужен за изазивање опште опасности

Изгорела "кија" Уроша Војновића, Фото RTV Hit

На терет му је стављено кривично дело изазивање опште опасности. У оптужници се наводи да је Трифковић 29. маја око два сата иза поноћи подметнуо пожар на аутомобилу који је био паркиран испред Војновићеве куће.

- Оптужени је полио аутомобил бензином који је донео у пластичној флаши и отвореним пламеном изазвао пожар у којем је аутомобил уништен - наводи се у оптужници, коју је потврдио Основни суд у Брчком.

Истрага у овом предмету проширена је и на Николу Конаковића, сина брчанског посланика и председника Општинског одбора СП Зорана Кокановића, и других. Сумња се да је оптужени Трифковић возило запалио по налогу Николе Конаковића, који му је за то платио. Наводно је оптуженог и одвезао до Војновићеве куће и показао му возило које треба да запали.

Конаковић се доводио у везу и са другим паљевинама. Крајем августа је ухапшен и притворен због сумње да је у два наврата ангажовао малолетника ради изазивања опште опасности. Ради се о паљевини "аудија А6", власништво члана СДС Миленка Перендије, који је 15. јула изгорео у Улици 8. марта у Брчком, те бацање бомбе у башту кафића "Дос Манос" у Улици реиса Џемалидина Чаушевића.

Заједно с њим приведен је и малоленти извршилац, коме су изречене мере забране напуштања боравишта и путовања уз обавезно јављање полицији.

Сукоби

ОСУМЊИЧЕНИ Никола Кокановић и раније је долазио у сукоб са законом и у више наврата је привођен полицији. У априлу 2019. ухапшен је заједно са још 10 особа у акцији Граничне полиције БиХ "Маракан" због сумње да су учествовали у кријумчарењу 140 миграната. У августу 2018. Кокановић је нападнут испред кафића, када су две особе полупале његов "порше кајен".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)