ДОДИК ЈАСАН НАКОН СЕДНИЦЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА: БиХ нема високог представника, то је обично дружење!

Новости онлајн

28. 10. 2021. у 17:27

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је данашња седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ „обично дружење које су смислили они који сматрају да им је Кристијан Шмит од користи, пре свега Бошњаци, а Хрвати, вероватно, из неког практичног разлога“.

ДОДИК ЈАСАН НАКОН СЕДНИЦЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА: БиХ нема високог представника, то је обично дружење!

FOTO: Arhiva novosti

- Бошњаци очекују да ће он урадити све што они желе, да ће донети неке прописе и законе. Хрвати очекују да ће бити решен њихов проблем како би били равноправно заступљени - рекао је Додик, пренела је РТРС.

Додик је истакао да Шмит нема никакав дипломатски статус и да БиХ нема високог представника.

Истакао је да на нивоу БиХ не може бити донет ниједан закључак који би био обавезујући за Републику Српску.

- У том погледу јуче у парламенту требало је да остане манифестација скупштинског јединства у вези са односом према одлукама, али данашња седница може се сматрати као догађај који треба да допринесе већој свести о томе - рекао је Додик.

Додик је захвалио опозиционим странкама из Републике Српске које нису присуствовале данашњој седници Представничког дома ПС БиХ и што су на тај начин испоштовали одлуку Народне скупштине Републике Српске.

Такозвани високи представник међународне заједнице у БиХ Кристијан Шмит обратио се посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а представници Републике Српске нису присуствовали тој седници.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Како су познати блатили Србију, а од ње живе?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)