ПЛАНИРАЛИ ОТМИЦУ ПА ПУШТЕНИ НА СЛОБОДУ: Сањи Ступар одређене мере забране

О.М.

27. 10. 2021. у 16:12

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци пустио је на слободу Диану Јовић Цветиновић, Сању Ступар и Игора Перића из Бијељине који су ухапшени због сумње да су планирали отмицу адвоката Милоша Стевановића.

ПЛАНИРАЛИ ОТМИЦУ ПА ПУШТЕНИ НА СЛОБОДУ: Сањи Ступар одређене мере забране

FOTO: Novosti

Та одлука је уследила након што је суд одбио предлог Републичког јавног тужилаштва РС за одређивање притвора. Ипак Сањи Ступар су одређене мере забране, али не због планирања Стевановићеве отмице, већ због недозвољеног поседовања оружја.

- Изречена јој је мера забране састајања и комуникације са осталим осумњиченима, којима се не сме приближити на удаљеност мању од 200 метара. Забрана јој и забрана састајања и коумуникације са оштећеним на мање од 200 метара - саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

У саопштењу се наводи да мере забране могу трајати док год за тим постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде.

- Осумњичена је упозорена да јој суд може одредити притвор ако прекрши мере забране - наводе у суду.

Према незваничним информацијама група је план отмице сковала како би од Стевановића наплатили дуг од око 500.000 КМ који је имао према Јовић Цветиновићевој. Оперативни подаци указују да су осумњичени пратили Стевановића како би утврдили његове навике и план је био да га у саобраћају пресретну и отму. Потом би од његове породице тражили откуп, односно новац како би Стевановића пустили на слободу. Колико су били озбиљни у својој намери сведочи и чињеница да су за то припремили и оружје, које је полиција пронашла и одузела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)