САЊА ВУЛИЋ ПОРУЧИЛА ПОЏИЋУ: Смета вам вежба са војском Србије, а можете вежбати са америчким војницама и Еуфором!

С. М.

26. 10. 2021. у 21:50

ТОКОМ бурне расправе у Парламенту БиХ Сања Вулић посланик СНСД поручила је министру Сифету Поџићу и посланицам из Федерације БиХ да очигледно нису сви слушали исто образложење и читали исту одлуку председавајућег Зорана Теглтије о смени Поџића, а где је јасно речено не треба уводити праксу рада изван надлежности и изван закона.

САЊА ВУЛИЋ ПОРУЧИЛА ПОЏИЋУ: Смета вам вежба са војском Србије, а можете вежбати са америчким војницама и Еуфором!

ФОТО СМишљеновић

- Министар одбране је једини министар који има два заменика, не без разлога. Такође, заједнички штаб има начелника штаба и два заменика.Није министар одбране тај који сам одлучује и без Председништва БиХ које делујући према консензусу, има врховну команду и контролу над Оружаним снагама - истакла је Вулићка.

Она каже да је председавајући Савета министара позвао министра Поџића да одлуку стави ван снаге и пошто то није урађено, одлука о смени министра је нешто што се треба  подржати и што је оправдано.

- Саветник Сифета Поџића, Фазлић, јавно је изјавио да је стварни разлог одгађања вежбе заправо агресивна политика Србије према БиХ. Лицемерство је немерљиво од стране већине посланика и чиста злоупотреба војника. Ви се као бринете о здрављу војника Оружаних снага БиХ, а када су биле вежбе са Американцима и Еуфором, такође је била је пандемија. Ви хоћете рећи да су војници Србије клицоноше, да преносе заразу или радиактивно зрачење, а  амерички војници шире љубав и позитивне вибрације - поручила је Вулићка.

Она је изјавила да за поједине колеге који сматрају да је Народна скупштина Републике Српске виши орган, наглашава да је за њу то највиши орган и институција Република Српска, изнад свега.

- Немојте нас понижавати и омаловажавати, рећи да је Зоран Тегелтија себе самопонизио је непримерено, ви колеге, који обмањујете јавност и измишљате разлоге за правдање Сифета Поџића јасно је да сте сами себе понизили. Истина једина и права је што се ради о вежби са припадницима војске Србије. Све остало је замајавање јавности. Оспоравају привремено финансирање, а нико не каже да је Сифет Поџић у старту наглашавао министру Стефановићу да не жели вежбу са Србијом. Прво је рекао, како немају новца за гориво. На то је министар Стефановић рекао да ће Србија платити гориво. Трошак за смештај не постоји јер ОС БиХ имају контејнере за смештај. Магацин Министарства одбране и безбедности је и данас пун намирница којим сте могли нахранити војнике Србије, да ли је тако? Познавајући Вас, верујем да то није Ваша одлука, само будите џек, па реците ко вам је то наредио? Краљица дипломатије, Бисера Турковић или неко из вашег ДФ - упитала је Вулићка.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ ЧЕЛНИКА ЖЕЛЕЗНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Опрезно на прелазима, учестале несреће на путевима