ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБЕ: Није доказана изнуда новца од власника ресторана ”Мај веј”

О.М.

26. 10. 2021. у 13:27

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци изрекао је ослобађајућу пресуду Драгану Радаковићу (47) по оптужници да је, претећи убиством, покушао да изнуди 55.000 КМ од власника ресторана ”Мај веј” Младена Мишковића.

ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБЕ: Није доказана изнуда новца од власника ресторана ”Мај веј”

Фото О.М.

Председник судског већа Драган Улетиловић у образложењу пресуде је рекао да тужилаштво није доказало наводе из оптужнице.

- Нема доказа да је оптужени починио кривично дело. То није на несумњив и јасан начин доказано. Ценила се озбиљност претње, а оштећени није на јасан начин рекао да је то схватио озбиљно - рекао је Улетиловић.

Појаснио је и да није утврђено да ли је оптужени на цедуљи, коју је дао Мишковићу са својим бројем телефона, оставио траг.

- Цедуља није вештачена, па ни веза оптуженог с њом није на несумњив начин доказана - рекао је Улетиловић.

Оптужницом Радаковић се терети да је у јуну 2016. године покушао да изнуди новац од Мишковића. У оптужници се наводило да је дошао код Мишковића у ресторан ”Мај веј” и рекао му да има шест дана да му исплати 55.000 КМ или ће га убити. Тада му је дао цедуљу са бројем телефона на који треба да му се јави када сакупи новац. Мишковић је одговорио да ће га пријавити, наводећи да га је фотографисао телефоном, као и спорну цедуљу. Радаковић је убрзо ухапшен, а током суђења Мишковић га је препознао као човека који је од њега тражио новац. С друге стране оптужени је тврдио да му је све монтирано и да на спорној цедуљи није његов рукопис.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)