СТАНИВУКОВИЋ ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Запалио невенчану супругу - адвокат незадовољан, најавио жалбу

О. МАТАВУЉ

25. 10. 2021. у 15:48

БРАНИСЛАВ Станивуковић (44) из Кукуља код Српца осуђен је на 30 година затвора због свирепог убиства невенчане супруге Милице Маринковић (33) коју је полио бензином и запалио.

СТАНИВУКОВИЋ ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Запалио невенчану супругу - адвокат незадовољан, најавио жалбу

Фото: О.Матавуљ

Злочин се догодио 20. јула прошле године у Александровцу код Лакташа. У пресуди се наводи да је Станивуковић, на очиглед Миличине кћерке Слађане, супругу полио бензином и запалио. У нападу Милица је задобила опекотине 2. и 3. степена по глави, леђима и обе руке. Хоспитализована је у УКЦ Републике Српске где је подлегла повредама после 13 дана.

У пресуди се наводи да је Станивуковић од 2010. злостављао Милицу, тако што ју је тукао и психички малтретирао, бранећи јој да га напусти и да било коме прича о томе.

Фото: О.Матавуљ

- Када је оштећена, током 2012. године, успела да побегне код мајке у Аустрију, оптужени је запалио кућу њеног очуха у Мрчевцима код Лакташа. Из страха за живот своје ћерке, која је остала да живи и ради у Лакташима, она се вратила оптуженом и наставила с њим да живи у ванбрачној заједници - наводи се у пресуди.

Фото Д. Поздеровић

Појашњава се да је 20. јула ујутро Станивуковић аутомобилом ”пежо 406” пратио Милицу и њену ћерку на путу Мрчевци - Александровац. Када им је пришао, изашао је из возила носећи пластичну флашу, са 1,5 литара бензина.

- Оштећена је у том моменту почела да бежи, али је оптужени сустигао и полио бензином по глави и телу. Потом ју је запалио отвореним пламеном из упаљача, свестан да ће тако проузроковати њену смрт, што је и хтео.

Председник судског већа Драган Улетиловић рекао је да на страни оптуженог није била ни једна олакшавајућа околност, те да је дело починио у урачунљиво стању.

Стојан Вуакајловић, адвокат оптуженог, незадовољан је пресудом и најавио је жалбу.

- Ово је правни нонсен. Невјероватно је да се све време говори о насиљу у породици, а да то суд квалификује као тешко убиство - рекао је Вукајловић.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Потрага за новцем Ђокића: Радници откопавају имање Џонића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)