ЗА 400 ПЕНЗИОНЕРА: По 100 км на поклон од општине Угљевик

В.Митрић

25. 10. 2021. у 12:43

ПОВОДОМ крсне славе општине Угљевик Свете Петке Параскеве данас се додељује новчана помоћ за 400 пензионера у износу од 40.000 КМ из локалног буџета.

ЗА 400 ПЕНЗИОНЕРА: По 100 км на поклон од општине Угљевик

Фото: В. Митрић

Тим поводом начелник Угљевика Василије Перић посетио је данас Удружење пензионера ове општине и истакао да је ово подршка овој популацији друштва у овом времену.

- На овај начин чинимо малу помоћ овој категорији која је дала огроман допринос за изградњу нашег Угљевика, али и целокупне регије - рекао је Перић новинарима.

Он је подсетио да се сваке године додељује помоћ пензионерима из буџета општине Угљевик.

- Наша обавеза и дужност је да помажемо наше пензионере и то чинимо сваке године, а то ћемо радити и у наредном периоду - нагласио је Перић и истакао добру сарадњу са Удружењем угљевичких пензионера.

Председник Удружења пензионера Угљевик Млађен Томић захвалио је на овој подршци начелнику Перићу и рекао је да је критеријум за доделу новчаних средстава био ниска пензија, нижа од 300 КМ, као и пензионери са удруженим болестима и у дубокој старости.

- Наше удружење броји 1.760 чланова са просечном пензијом од 455 КМ, која је највећа у Српској и испред је Бањалуке и Милића - рекао је Томић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)