ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Високи представници су извођачи радова за Сарајево

Танјуг

25. 10. 2021. у 00:24

ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да су за политичко Сарајево високи представници и њихове канцеларије одувек били само њихови извођачи радова и они који задовољавају њихове политичке апетите.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Високи представници су извођачи радова за Сарајево

АТАК Жељка Цвијановић, Фото Д. Поздеровић

- Тако су навикнути од почетка, па није ни чудо што годинама траже њихову интервенцију уместо да заговарају домаћи дијалог и домаћа решења. Истини за вољу, не одговара ни појединим странцима такав унутрашњи дијалог, тако да списак жеља који бошњачки политичари годинама испостављају пред ОХР или Уставни суд БиХ и није увек баш њихова памет. То је већ устаљени образац - бошњачка политика тражи, а ОХР и Уставни суд БиХ одрађују и извршавају - истакла је Цвијановић за Срну, коментаришући најаву да ће сутра група грађана из Федерације БиХ организовати протесте испред зграде ОХР-а.

Она је подсетила да је Бакир Изетбеговић и сам рекао да је Уставни суд БиХ полуга у рукама Бошњака које се они неће одрећи све док постоји ентитетско гласање.

- Значи, ствар је јасна као и са ОХР-ом. С обзиром на ту спрегу између бошњачких партија и ОХР-а, није ни чудо што је СДА пре пар дана поставила ултимативне датуме тражећи реакцију ОХР-а против Републике Српске, а ни што Уставни суд БиХ доноси овакве одлуке о пољопривредном земљишту и шумама - рекла је Цвијановић, преноси РТРС.

Она је оценила да је "ова ствар око најављених протеста пред ОХР-ом" осим што је још један нови начин притиска, занимљива као локација на којој би се, поштујући алате које даје демократија, у будућности могли износити ставови и неслагања. 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Застава Србије поносно кроз Београд

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)