ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СТИГАО У БАЊАЛУКУ: Ви народ ових крајева сте најбољи могући доказ да Бог није оставио верни народ

С. М.

22. 10. 2021. у 17:35

ПАТРИЈАРХ Порфирије стигао у Бањалуку. Патријарха су дочекали епископ бањалучки Јефрем, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, као и други представници јавног живота Републике Српске и Бањалуке.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СТИГАО У БАЊАЛУКУ: Ви народ ових крајева сте најбољи могући доказ да Бог није оставио верни народ

ФОТО РТРС

Ви, народ ових крајева, сте најбољи могући доказ да Бог није оставио свој верни народ, поручио је патријарх.

Патријарх српски Порфирије рекао је да је испуњен радошћу, радошћу у Духу Светоме и Господу Исусу Христу и Богу оцу што је дошао у Бањалуку - дивни град и у ову благословену земљу.

- Дошли смо овде да се заједно молимо да нам Бог да разума... Без молитве није могуће ниједан педаљ себи додати, а камоли решавати суштинске проблеме свог постојања. Молити се непрестано јесте позив Христов и речи Апостолове нама упућене. Не треба много памети и способности за запажање да бисмо уочили шта се све за неколико деценија десило на овим просторима. Онда када је изгледало да је Црква Христова не само скрајнута из живота људи на овим просторима, него да је потпуно укинута и да нема шансе да се опет појави, сила и љубав Божија се појавила на овим просторима. Зато, браћо и сестре, на вама, вашим животима Господ је показао да је Он Бог љубави и да чини чуда, чини чуда тамо гдје се изгубила свака нада да има Господа, али се није изгубила вера у њега - поручио је патријарх.

Патријарх је поручио да то што се у Републици Српској и на овим просторима вера пробудила из пепела јесте доказ да је Црква Христова на овим просторима нешто што никада није престало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)