ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: Почетком новембра седница о враћању надлежности Републици Срској

С. М.

21. 10. 2021. у 18:18

ПОСЕБНА седница Народне скупштине Републике Српске на којој ће посланици расправљати о враћању одузетих надлежности Републици Српској требало би да буде одржана почетком новембра, изјавио је председник НСРС Недељко Чубриловић.

ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: Почетком новембра седница о враћању надлежности Републици Срској

Фото: НСРС

Чубриловић је у емисији "Отворено речено" Радија Републике Српске истакао да Српска инсистира на поштовању Дејтонског споразума и да зато тражи враћање надлежности и поништавање 140 донесених закона високог представника. Чубриловић је додао да Српска не жели сукобе нити рат, али да не одустаје од својих права која су јој загарантована Уставом.

Посебна седница, каже Чубриловић, прилика је да Република Српска кроз конструктивну расправу донесе закључке који ће омогућити враћање свих одузетих надлежности које су Српској прописане Дејтонским споразумом.

- То би могло бити почетком новембра. Све оно што у НСРС дође из Владе ми смо дужни да разматрамо. Десетине одлука Уставног суда БиХ не поштује Федерација у односу на Републику Српску, али то нико не примећује, али се примјећује када Република Српска реагује на нешто. Говоримо само о поштовању закона и о неумањивању надлежности Републике Српске - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)