ДОДИК ОДГОВОРИО ШМИТУ: Да је правде и права био би протеран

С. М.

20. 10. 2021. у 18:55

БИХ нема високог представника, а овај што се лажно представља и пише нека саопштења није никакав високи представник, изјавио је Милорад Додик српски члан Председништва и лидер СНСД.

ДОДИК ОДГОВОРИО ШМИТУ: Да је правде и права био би протеран

Фото Новости

Додик каже да ни једна акција ни допис "овог који се зове Шмит", не представља ништа осим ставове једног странца.

- Он је сад почео да прети сваком члану парламента. То је нека нова пракса. Он позива на неко испуњавање обавеза у складу са Уставом БиХ. Па ми то и радимо јер је здравство у надлежности ентитета, а не државе, рекао је Додик.

Он је поновио да Шмита није именовао Савет безбедности УН те да стога нема легитимитет.

Да у БиХ има права и правде, како тврди Додик, из ове државе би био протеран странац који се лажно представља као високи представник.

-Како да ова земља функционише на овај начин? Шефик Џаферовић прича како треба поштивати Дејтонски мировни споразум, а не враћати се назад. То значи да све оно што су мазнули од Републике Српске треба тако и да остане. Не може тако, рекао је Додик.

Он истиче да власт Републике Српске жели да се поштује Дејтонски мировни споразум, а онда се за њу каже да је антидејтонска.

Високи представник Кристијан Шмит, данас је пре гласања у Народној скупштини РС, позвао је посланике да испоштује своје обавезе у складу са Уставом БиХ, покажу одговорност према јавном здрављу и добробити грађана и да не иду у усвајање Предлога закона о лековима и медицинским производима РС.

Шмит је навео да "Закон о лековима и медицинским средствима РС" представља озбиљно оспоравање надлежности и несметаног функционисање Агенције за лекове и медицинска средства БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)