ДОДИК ОДГОВОРИО НА НАПАДЕ ОКО ХАРМОНИКАША: Комшић и ја смо пили ракију у Џаферовићевом кабинету!

С. М.

18. 10. 2021. у 14:45

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је хармоникаш у његов кабинет данас ушао сасвим нормално.

ДОДИК ОДГОВОРИО НА НАПАДЕ ОКО ХАРМОНИКАША: Комшић и ја смо пили ракију у Џаферовићевом кабинету!

Фото СНСД

Како каже, у питању је његов пријатељ из Бањалуке.

– Не видим ништа ненормално. Они који покушавају да направе затегнуту ратну атмосферу, нема разлога за то. Нико не призива сукобе, осим неких болесних глава. Мислим да су биле лепе песме, „Романија“, „Српкиња је мене мајка родила“… Певао сам и мојој мајци, кога ја то вређам? – рекао је Додик.

Коментаришући примедбе остала два члана Председништва, Додик је упитао – зашто не би ушао хармоникаш?

– Једино му тим примедбама помажете да постане један од најпознатијих у региону. Шта је ненормално? Зато што смо нормални? Да ли ја њима завирујем у њихове кабинете? Једном сам само ушао код Џаферовића. Овај кабинет припада српском члану Председништва, тамо смо се скупили да покажемо да нема разлога за забринутост. Где пише да не сме да уђе хармоникаш, да не сме да се пева, или да ја у свом кабинету не смем да имам алкохолног пића? Поштујем став Џаферовића по том питању, али ћу му рећи да смо ја и Комшић у његовом кабинету пили ракију пре неколико месеци – рекао је Додик на прилично опуштеној конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Након овога, уследило је питање новинара да ли се сада налази у алкохолизованом стању.

– Нисам човек који упражњава алкохол, нисам под дејством алкохола. Једна чашица у нашем народу је здравље. Мислим да тамо нисам попио ни једну чашицу, нешто сасвим мало. Потпуно сам трезан, стабилан, као што видите и шармантан – одговорио је Додик.

Такође, новинари су питали да ли му је замерио саветник Милан Тегелтија због тога што није њега позвао да свира хармонику у Председништву БиХ. Додик је одговорио да није знао да Тегелтија свира тај инструмент.

– Хвала за обавештење. Ето, он зна свирати, а ја покушавам да нешто певам. Баш смо добро отпевали оне песме. Чак ми је и Халид Бешлић једном рекао да добро певам ону песму „Романија“. Када се престанем бавити политиком, имам се чим бавити. Са пар песама, да их увежбам са оркестром, након ове каријере бих могао да напуним дворану – похвалио се Додик.

Извинио се новинарима јер није испунио обећање да ће из позвати у кабинет када доведе хармоникаша. Каже да, у тренутку када су стигли у Председништво, испред није било никога.

– У сваком случају, сматрам да су нехумани услови на отвореном за конференцију за новинаре, испред Председништва. Ако им смета песма у Председништву, како им не смета да ви чекате иза живе ограде? Покушао сам на почетку мандата да тражим да се то уреди, па није успело. Тражио сам и да се окречи она зграда изнутра, па ништа. Остаје онако музгава, никаква – рекао је Додик.

Осврнуо се и на изјаву лидера ПДП-а Бранислва Бореновића који је рекао да то може да ради „само човек који је стварно пук’о“.

– Ја сам певао „Пукни зоро“. Дивна песма. Очигледно је да је Бореновић нешто побркао - узвратио је Додик.

Једно од озбиљнијих питања новинара било је „да ли је свестан да подиже националне тензије сваки пут када Бошњаке назове муслиманима“.

– Док ви из ФБиХ будете скрнавили Српску, док будете писали како је шумска, шта очекујете од нас. Не желим да вас увредим. Одрастао сам у друштву у коме су постојали муслимани, Срби и Хрвати. Не могу да верујем да би то и вас требало да вређа. Ви сте се прогласили Бошњацима, ја то поштујем - каже Додик.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ВУЧИЋА И ОРБАНА ДОЧЕКАЛО ВИШЕ ОД 5.000 ЉУДИ НА ХОРГОШУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)