НЕ БИХ ЖРТВОВАО МИР! Милорад Додик каже да су активности РС политичког карактера

О. М.

18. 10. 2021. у 10:18

СРПСКИ члан ПБиХ Милорад Додик изјавио је да никада не би жртвовао мир за Републику Српску, наглашавајући да су све активности које Српска предузима политичког и правног карактера и да се изван тога неће ићи.

НЕ БИХ ЖРТВОВАО МИР! Милорад Додик каже да су активности РС политичког карактера

Милорад Додик, Фото Фото Д. Поздеровић

- Увек сам говорио да мир не бих жртвовао за Републику Српску, посебно не ако сви знамо шта се десило када је Алија Изетбеговић жртвовао мир за БиХ - рекао је Додик у интервјуу за Срну.

Он каже да Српска не тражи ништа од онога на шта нема право.

- Све што припада БиХ по Уставу биће њено и ми ћемо то поштовати. Све што по Уставу није у надлежности БиХ мораће бити враћено Републици Српској - истакао је Додик.

Он каже да Бошњаци не желе да преговарају и разговарају ни о једној надлежности која им је дата одузимањем од РС. Због тога сматра да је за све у БиХ најбоље да се врате на "фабричка подешавања".

Подсетио је да је рат завршен тако што је Српска одустала од независности, али и тако што јој је Устав, односно Анекс 4 дао довољно јаку аутономију да се каже "у реду, потписујемо".

- Од тада, у континуитету, имамо бруталну отимачину надлежности, која никада не би била проведена у редовној процедури. Да су Србима 1995. рекли ово је ново устројство БиХ и понудили нам ово што имамо данас, рат не би био завршен, нити бисмо потписали тај споразум - тврди Додик.

Нагласио је да су креатори Устава БиХ тачно знали шта је мера могућег и да само таква БиХ има шансу да се како-тако креће у политичком и економском смислу.

- Када су почеле интервенције високог представника, то је био крај свих шанси да БиХ успе - рекао је Додик.

Странци одлучују

МИЛОРАД Додик каже да о животима грађана у БиХ одлучују четири странца и то високи представник и троје судија Уставног суда.

- То нема нигде у свету. Не желим да живим у таквој држави, нити желим да мене сматрају одговорним, а да одлуке доносе други - каже Додик.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)