СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ, ПА ПРЕТИО ДА ЋЕ ЈЕ ЗАПАЛИТИ: Ево како се Ловре бранио пред судијом

О. М.

27. 09. 2021. у 09:45

ЛУКА Ловре (40) негирао је кривицу по оптужници за покушај тешког убиства ванбрачне супруге Тијане П. (38), коју је полио бензином и претио да ће је запалити.

СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ, ПА ПРЕТИО ДА ЋЕ ЈЕ ЗАПАЛИТИ: Ево како се Ловре бранио пред судијом

Фото: О. М.

Ловре је кривицу негирао у Окружном суду у Бањалуци и почетак суђења биће заказан у року од месец дана.


Злочин се догодио 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево. Ловре је у пијаном стању вербално напао Тијану П., називајући је "курветином". Бацио ју је на кревет и повредила је прст. Покушала је да побегне, али је Лука поломио кључ у брави улазних врата како би је у томе онемогућио.


У оптужници се наводи да је тада истрчала на балкон, дозивала помоћ и молила некога да зове полицију. Покушала је и сама, али јој је Лука отео телефон, извадио батерију и бацио га кроз прозор. Тијана је одвијачем покушавала да отвори врата, а Лука је наставио да је вређа и прети да ће је запалити. 


Неколико секунди касније из собе је донео флашицу с бензином, поливши је по глави, лицу, одећи... Жена је побегла у купатило како би спрала бензин, који је Лука посуо и по купатилу. Док је стајала у кади уочила је пламен по плочицама. Говорио јој је: "Видиш ли шта ја радим због тебе". Тушем је гасила ватру, а чак је и Лука кренуо да јој помаже. Пожар су угасили и она је поново отишла на балкон, молећи пролазнике да зову полицију, говорећи им да не може изаћи из стана. Реаговао је и Лука говорећи: "Коме ти зовеш у помоћ, мајку ти ј...". Викао је да неће због ње ићи у затвор, а онда је пришао и ударио је песницом у лице, а потом и шамаром.


Према наводима оптужнице све је видео момак, случајни пролазник. Други човек је говорио да је све већ пријављено полицији и позивао је Луку да се смири. На крају је том човеку бацио кључ како би полиција и он могли да отворе врата. Лука им је у томе помогао, извлачећи поломљени део кључа из браве. Након тога је ухапшен. Током саслушања у полицији је говорио да није имао намеру да повреди Тијану, те да је све радио како би јој доказао "да је воли". Из истог разлога раније је, како је тврдио, иако непливач скочио у набујали Врбас.


Ловре је након хапшења хоспитализован на Клиници за психијатрију, јер је у више наврата покушао да науди сам себи. Ударао је главом о шток, вијком покушао да пресече вене, па је везан ради спречавање даљег самоповређивања
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)