"ГЛАДИЈАТОРСКО КЛАЊЕ ДО СМРТИ": Бурно у Бањалуци - Они који не дођу на седницу неће добити плату

О. Матавуљ

22. 09. 2021. у 06:33

БУРНО је било у Скупштини града Бањалука која је јуче отказана након што су одборници владајуће већине одбили да присуствују заседању због, како наводе, напада и претњи од стране градоначелника Драшка Станивуковића (ПДП).

ГЛАДИЈАТОРСКО КЛАЊЕ ДО СМРТИ: Бурно у Бањалуци - Они који не дођу на седницу неће добити плату

Фото А.Чавић

Пред одборницима је био предложен дневни ред са 67 тачака, међу којима је и Нацрт ребаланса буџета града, који је за 17 милиона КМ већи у односу на овогодишњи буџетски оквир. Градоначелник је раније најавио да ће позвати народ на улице уколико Нацрт и одлука о задужењу не добију подршку одборника.

Међутим, председник градског парламента Младен Илић (СНСД) седницу је одложио, јер није било кворума.

- То је одговор на аутократско понашање градоначелника и позивање на линч његових неистомишљеника - саопштио је Илић.

Додаје да су одборници већине од почетка мандата, због суграђана и развоја града, пружили руку градоначелнику.

Фото А.Чавић

Скупштина града Бањалука

- Пружена рука није прихваћена, а жеља за сарадњом остала је једнострана. И управо због таквих ствари желим да грађанима гласно кажем да градоначелник има два лица - рекао је Илић.

Тврди да се сарадња тада претвара у конфликте и нападе путем медија и друштвених мрежа, док се потребе грађана потискују ради личне промоције.

- Као председник Скупштине, нећу дозволити даљу агресију на одборнике. Желим да седнице буду арене у којима ћемо се борити са добрим идејама и плановима, а не Колосеум у којима се као гладијатори кољемо до смрти - истакао је Илић.

Реаговао је и градоначелник Станивуковић поручивши да одборници, који не буду долазили на седнице, неће добити плате, понављајући да ће народ изаћи на улице ако се не врате на седницу.

- Позив људи на улице није одраз немоћи, већ моћи. Блокада је одраз немоћи - рекао је Станивуковић.

Нагласио је да су неодржавањем седнице прекршени бројни закони, и да одборници владајуће већине заправо блокирају све предлоге за напредак Бањалуке.

И ДАНАС БЕЗ СЕДНИЦЕ

ОДБОРНИЦИ већине медијима су се обратили испред зграде Градске управе наводећи да се ни данас неће појавити на седници, и да ће заседање одржати када градоначелник и његови људи буду спремни за разговор. За тренутно стање криве градоначелника, док су претње неисплаћивањем плата назвали поражавајућим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)