ВАЈУКИЋУ 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Породица шокирана пресудом убици - насмрт претукао Гојка (76) и бацио га у бунар

О. МАТАВУЉ

21. 09. 2021. у 14:57 >> 15:19

БОГДАН Вајукић (23) из Лакташа осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на 10 година затвора због убиства Гојка Веселића (76), кога је претукао насмрт и тело бацио у бунар.

ВАЈУКИЋУ 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Породица шокирана пресудом убици - насмрт претукао Гојка (76) и бацио га у бунар

Фото: О. М.

Изречена му је и мера обавезног двогодишњег психо-социјалног третмана у установи у којој буде издржавао казну.

Вајукић је оглашен кривим за наношење тешких повреда са смртним исходом, а не за тешко убиство почињено на свиреп и подмукао начин, како му је оптужницом стављено на терет.

Председник судског већа Благоје Драгосављевић појаснио је да тешко убиство није доказано и да је дело због тога преквалификовано.

- Постојао је умишљај за наношење повреда. Оптужени јесте показао безобзирност јер је тело бацио у бунар, али то је околност под којом је учињено дело, али није у узрочно-последичној вези - рекао је Драгосављевић.

Такво образложење је изазвало шок породице убијеног Веселића, који су се у неверици у судници питали: "Да ли је ово могуће?".

- У шоку сам! Живимо у правно неуређеној држави. Ово је срамотно, боље да су га пустили - рекла је на изласку из суднице Дијана Петковић, ћерка убијеног Веселића.

Злочин се догодио 24. јануара ове године у селу Кољани. У оптужници се наводи да је Вајукић у периоду од 18.30 до 19.30 часова ушао у кућу Веселића и након вербалног сукоба старца физички напао.

- Више пута ударио га је песницама по глави и телу, те му пригњечио грудни кош услед чега је дошло до поремећаја дисања због обостраног вишеструког прелома ребара, те других повреда које су довеле до смрти оштећеног - наводи се у оптужници.

Појашњава се да се Вајукић наредног дана вратио у кућу Веселића. Са тела је скинуо доњи веш, након чега је тело бацио у бунар у дворишту Веселићеве куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)