ДАНИ КАДА СУ ДУБИЧАНИ ОДБРАНИЛИ СРПСТВО: Годишњица одбране западних граница Републике Српске (ФОТО)

С.М.

18. 09. 2021. у 17:44

ДЕЛЕГАЦИЈА Народна Партија Српске положила је данас венце на спомен крст у порти храма Свете Петке поводом 26 година од одбране западних граница Републике Српске од Хрватске агресије.

ДАНИ КАДА СУ ДУБИЧАНИ ОДБРАНИЛИ СРПСТВО: Годишњица одбране западних граница Републике Српске (ФОТО)

Фото: Новости

-Битка за одбану Козарске Дубице показала јединство народа, војске и полиције.Да смо тада поражени питање је да ли би уопште постојала Република Српска.Тада смо доказали да смо јединствени најјачи, поручио је лидер НПС Дарко Бањац након полагања венаца.

Он је изјавио да су на овом месту наод и војска показали храброст и јунашво према значајно бројнијем непријатељу из Хрватске.


- Охрабрени злочиначким акцијама Олујом и Бљеском, где су убијали голорук српски народ, непријатељ је покушао да свој крвнички поход настави и у нашој Козарској Дубици али и даље у Српској.Чак им ни помоћ Армије БиХ није ништа значила. Храброст српског народа и наше војске поломила је зубе вишеструко бројнијем непријатељу и потврдила постојање Републике Српске, поручио је Бањац.


Додаје да је циљ Хрватске и Загреба нападом на Козарку Дубицу био, према њиховом плану, решавање српског питања и да после Дубице дођу до Бањалуке и даље до Дрине.

-Слава свим херојима који су положили животе да данас у миру будемо овде, своји на своме! -  поручио је Бањац.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)