ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У РС: Стиже и Баја Мали Книнџа!

Љ.Ђурић

16. 09. 2021. у 14:04

ЗА успешан ток изградње добојске нове болнице градоначелник Борис Јеринић и председник владајућег СНСД-а у недељу на градилишту овог тренутно најзначајнијег пројекта у добојској регији организују народно весеље.

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У РС: Стиже и Баја Мали Книнџа!

Фото: Хепи ТВ принтскрин

У току је изградња друге фазе, а прослава ће се уприличити за завршетак прве фазе, након које је будући комплекс ЈЗУ Болница „Свети апостол Лука“ добила своју будућу форму.

- Председник ГО СНСД-а Добој Обрен Петровић и градоначелник Добоја Борис Јеринић позивају све грађане на општенародно весеље у недељу са почетком у 15 часова. За све присутне биће обезбеђен печен бик и освежење, а за добру атмосферу биће задужен Баја Мали Книнџа. Весеље се организује поводом завршених радова на првој фази нове болнице – позив је упућен Добојлијама путем званичне Фејсбук странице добојских Социјалдемократа.

Пројекат се изводи на основу Уговора о пројектовању, изградњи и опремању нове Болнице у Добоју, закљученим са кинеском компанијом „China Sinopharm International Corporation”. Након припремних радњи и обезбеђења комплетне пројектне документације, реализацију пројекта преузео је Тим за имплементацију именован од стране Владе Републике Српске, као и Тим за надзор испред Републичке дирекције за обнову и развој. Након друге фазе, у трећој почетком године приступиће се опремању болничког комплекса.

Нова болница ће имати шест спратова са нешто више од 25.000 метара квадратних корисног простора. Предвиђено је да све медицинске службе буду под једним кровом. Укупан број предвиђених кревета је 464, од чега за потребе лежећих пацијената је предвиђено 406, а остало су кревети у ургентном делу, дневној болници, те лежаји за потребе интензивне и полуинтензивне неге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)