ОПОЗИЦИЈА РАДИ ЗА ОБАВЕШТАЈЦЕ? Милорад Додик, српски члан председништва БиХ и лидер СНСД, уздрмао политичку сцену

С. МИШЉЕНОВИЋ

11. 09. 2021. у 10:30

ПРЕДСЕДНИЦИ опозиционих партија из Српске одбацују оптужбе лидера СНСД и српског члана Председништва БиХ Милорад Додика да раде за обавештајне службе са Запада.

ОПОЗИЦИЈА РАДИ ЗА ОБАВЕШТАЈЦЕ? Милорад Додик, српски члан председништва БиХ и лидер СНСД, уздрмао политичку сцену

Фото Новости

Додик је уздрмао политичку сцену изјавом "да се он не среће са обавештајним функционерима других земаља, док је код опозиције другачија ситуација".

- До мене долазе информације да су функционери опозиоционих партија не само подложни обавештајном раду других агенција са Запада, већ чак да су у одређеним сегментима и њихови оперативци.

Он је нагласио да ни сам не зна да ли је то тачно, али да такве информације до њега долазе.

- Али када видим да председник ПДП Бранислав Бореновић стоји са неким ко финансира све обавештајне заједнице у Америци и да то покушавају да сакрију... - каже Додик.

Фото Shutterstock

Мирко Шаровић, председник СДС и лидер опозиције, каже, за "Новости", да када тако високо позиционирана личности каква је Милорад Додик, српски члан ПБиХ, изјави да "до њега стижу информације, али не зна да ли је то тачно, да опозиција сарађује са обавештајним структурама које долазе са Запада", ту се јасно види да се ради о ужасној промоцији последњег најгорег издања политике производње непријатеља.

- Овакве поруке имају за циљ таргетирање опозиције у Српској и њених кључних лидера као својеврсне мете за одстрел. Шта друго да се закључи из његових изјава, које су једне од најгорих које сам ја до сада чуо у политичком животу - истиче Шаровић.

- Опаке и опасне инсинуације од стране Додика имају за циљ да додатно трују политичку и сваку другу атмосферу у РС и скрену пажњу са болесног и мрачног стања демократије и напретка у РС до којег нас је његова опробана "репрезантација" и довела - поручио је Шаровић.

Бранислав Бореновић, председник ПДП, каже да Додик један "параноични лажов".

- Тако напишите. Кад је већ толико способан, нека објави све што има, а не да свако пола године испразне приче пласира. Вероватно он живи у теоријама завера и шизофреним квазипричама - истиче Бореновић.

ОПТУЖБЕ Бореновић и Шаровић са Додиком након заједничког састанка свих лидера у РС , Фото Новости

Он каже да му је тешко и да коментарише овакве изјаве.

- Све што до њега долази информација нека објави и покаже. И раније је говорио да прислушкује опозицију. Сад нека изађе пред јавност и јасно покаже то што он наводно зна - поручио је Бореновић.

ДОДВОРАВАЊЕ

Милорад Додик је између осталог изјавио да оно што говори опозиција није њихова памет, да је њихова политика поданичка и да ту нема ништа нејасно. Најлошије је, додаје, ако народ поверује лажима Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића, Драшка Станивуковића и осталих, а они све то раде како би се додворили политичком Сарајеву или некој западној обавештајној заједници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)