ОЧЕКУЈУ ПОРАСТ ОБОЛЕЛИХ: Повећава се број заражених короном у Херцеговини, код лекара све више младих и невакцинисаних

Д. Ц.

08. 09. 2021. у 22:17

НА подручју источне Херцеговине епидемиолошка ситуација све је тежа, а од од 471 новозаражене особе у Републици Српској њих 74 је из тог дела Српске.

ОЧЕКУЈУ ПОРАСТ ОБОЛЕЛИХ: Повећава се број заражених короном у Херцеговини, код лекара све више младих и невакцинисаних

Фото: Д. Цураћ

У Требињу су забележена 32 нова случаја, у Невесињу 20, Гацку 15, те седам у Билећи, а епидемиолози очекују и додатна повећања наредних дана.  

- Епидемиолошка ситуација је неповољна. Ми смо током претходне две седмице забележили велики пораст оболевања, а у овој седмици очекујем да ће тај број бити већи. Оно што карактерише овај талас јесте да оболевају млађи људи невакцинисани. Оно што додатно компликује ситуацију је одсуство поштовања мера према заједници, тако да ми сада гледамо како се зараза слободно шири – рекла је др. Јелана Дурић, епидемиолог Дома здравља Требиње.

Грађани Требиња, њих 500, ревакцинисало се другом дозом вакцине Спутњик В, али укупан број вакцинисаних и даље је на око 40 посто.

- У овом тренутку ми смо вакцинисали више од осама хиљада, са још око 1.000 у Институту за јавно здравство и Болници је 9. 300. Прешли смо 40 посто, али ми се тиме незадовољамо, односно наш циље је 90 посто одраслог становништава – додала је Дурићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)