ДОПУЊЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ У БОЛНИЦИ: Добар одзив грађана за акцију добровољног давања драгоцене течности у Српцу

О. НИКИЧЕВИЋ

21. 08. 2021. у 07:13

ДРУГА овогодишња акција добровољног давања крви која је одржана у Спортскoј дворани "9. јануар" Србац у организацији Црвеног крста и Службе за трансфузиологију Опште болнице Градишка, протекла је успешно, јер је број одазваних грађана премашио очекивања, рекао је секретар ОО ЦК Србац Игор Јовичић.

ДОПУЊЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ У БОЛНИЦИ: Добар одзив грађана за акцију добровољног давања драгоцене течности у Српцу

Увек спремни даваоци крви из Српца

Задовољство добрим одзивом није крила ни докторка Татјана Малешевић Бабић, специјалиста трансфузијске медицине у Општој болници Градишка у којој осигураници из Српца користе здравствену заштиту.

- Ово је био прави моменат да се допуне залихе крви у Градишци што има посебан значај током летње сезоне када су ризици од повреда најчешћи - каже др Малешевић Бабић и додаје да даваоцима није сметала ни велика врућина, ни повећан талас ширења епидемије вируса корона на овом подручју.

Припадник Полицијске станице Србац, Славољуб Жујић био је рекордер на овој акцији који је крв даровао 50. пут.

- Знам колико је драгоцена крв у критичним тренуцима по живот и због тога се редовно одазивам на акције. Не осећам никакве тегобе, чак се осећам боље, па би био грех да не дарујем крв некоме коме живот виси о концу - каже одважни хуманитац Жујић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)