КОВАЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Комшић и Џаферовић се боје српског јединства

Novosti online

16. 08. 2021. у 18:55

САВЕТНИК за унутрашњу политику српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је да су два члана Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић својим лажима и манипулацијама само потврдили колико се боје српског јединства јер су свесни да, када су све српске странке заједно, Републици Српској не могу нанети никакву штету.

КОВАЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Комшић и Џаферовић се боје српског јединства

Фото Новости

Ковачевић је истакао да му је драго да су они коначно показали да, ипак, знају сазвати седницу Председништва на начин предвиђен Пословником, чиме су директно потврдили две ствари.

- Прва је, да су прошле седмице намерно обманули јавност када су лажно тврдили да је одржана седница и да је на тој непостојећој седници српски члан Председништва Милорад Додик учествовао у доношењу одлука и тиме прекршио споразум српских парламентарних странака - навео је Ковачевић.

Друга је, истакао је он, да су јавности јасно манифестовали да заједничке институције БиХ, без представника Срба и Републике Српске, могу једино усвајати закључке који никога не обавезују.

- Исто тако су све ово време потпуно лажно и тенденциозно оптуживали Додика због проблема са гашењем пожара у ФБиХ, иако је област цивилне заштите у искључивој ентитетској надлежности - нагласио је Ковачевић.

С друге стране, навео је он, чињеница је да се Цивилна заштита Републике Српске и Хеликоптерски сервис Републике Српске никада нису и неће оглушити на позив у помоћ из ФБиХ, а управо данас ће хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске бити ангажовани на гашењу пожара у ФБиХ у којој је тренутно ситуација алармантнија него у Српској.

- Из свега овога је очигледно да су друга два члана Председништва БиХ покушавала створити атмосферу лажне хуманитарне катастрофе са најприземнијим могућим циљем, а то је лажно приказати Србе и Републику Српску одговорним за властите непособности у ФБиХ, али и нимало мање битно, навести Милорада Додика да учешћем у доношењу одлука разбије јединство српских странака - нагласио је Ковачевић.

Према његовим речима, таквим лажима и манипулацијама су само потврдили колико се боје српског јединства јер су, итекако, свесно да, када су све српске странке заједно, Републици Српској не могу нанети никакаву штету.

 - Не знам да ли су позиви и апели које су упутили Кристијану Шмиту трагичнији или смешнији. То је толико неозбиљно да можда могу само да га замоле и да им договори неки туристички аранжман не би ли сви заједно мало одморили од њих - рекао је Ковачевић.

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)